Zanimljivosti

OTKRIVEN TAJNI TRIK KONOBARA: Kad vam ovo donesu to je znak kojim poručuju da treba da napustite lokal! (FOTO+VIDEO)

Ovu metodu ugostitelji koriste da se reše zahtevnih mušterija.

12.02.2024 15:00

OTKRIVEN TAJNI TRIK KONOBARA: Kad vam ovo donesu to je znak kojim poručuju da treba da napustite lokal! (FOTO+VIDEO)
Tiktok-tastyriah

Rad u restoranu može biti izazovan, a konobarima se često desi da se suoče sa mušterijama koje im otežavaju posao. Međutim, jedna konobarica je otkrila trik koji koristi kako bi se brže rešila zahevnih gostiju.

Konobarica je postala rado gledana zahvaljujući videu objavljenom na Tik-toku u kojem je otkrila da unapred ispisuje račun za stolove koje želi što pre osloboditi, umesto da čeka da gosti sami zatraže račun. Ovaj trik, navodno, može biti koristan i za goste restorana, jer ukoliko primete da im konobar odmah donosi račun nakon što ga zatraže, to može biti znak da je vreme da napuste restoran.

Tiktok-tastyriah

Konobarica otrkila tajni trik

Nakon što je ova devojka pod korisničkim imenom @tastyriah podelila svoj trik, mnogi radnici restorana su se složili da koriste istu metodu kako bi naterali određene goste da brzo odu. Ovo je izazvalo pravu debatu među onima koji su pregledali video, pri čemu su se mnogi radnici složili da ponekad moraju pribeći ovakvim trikovima kako bi efikasnije obavljali svoj posao.

Sa druge strane, ova otkrića mogu izazvati različite reakcije kod gostiju restorana. Dok neki mogu biti svesni trikova koje koriste konobari, drugi se mogu osećati “pritisnutim” da što pre napuste restoran. Ipak, važno je naglasiti da konobari često pokušavaju pružiti najbolje iskustvo gostima, a da ovi trikovi često služe kako bi se osigurala efikasnost u radu i rotacija stolova.

 

 

Snimak je na Tik-toku dobio na stotine sviđanja, a reakcije su se ređale.

- Još bolji trik je da priđem stolu i pitam goste da li bi želeli neki desert, oni odgovore da ne žele, a ja istog trenutka izvadim račun.

- Ne znam zašto mi konobari ljudima dok polako vade novac ili se razmišljaju da li da plate kešom ili karticom govorimo “Bez žurbe”, a u gužvi smo neviđenoj!

- Ja donosim račun čim im donesem hranu ili piće.

- Znači, to je vreme kada treba da napustim restoran.

- Ako plaćam, ima da ostanem koliko god ja želim i tačka.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)