Zanimljivosti

NEKE TAJNE NE TREBA GOVORITI NIKOME: Tanja se poverila Mariji i uzdrmala prijateljstvo dugo 5 decenija!

Ukoliko ne želite da izgubite drugaricu bolje je neke stvari zadržiti samo za sebe.

11.01.2024 20:01

NEKE TAJNE NE TREBA GOVORITI NIKOME: Tanja se poverila Mariji i uzdrmala prijateljstvo dugo 5 decenija!
shutterstock.com

U malom gradu živele su dve veoma bliske prijateljice, Marija i Tatjana. Njihovo prijateljstvo trajalo je pola veka, od prvog razreda i bilo je čvrsto kao stena. Nijedna svađa nije mogla da uzdrma njihovu vezu, a ljubomori ili ogovaranju nije bilo mesta između njih. Delili su sve aspekte života: radost, tugu, uspone i padove. Njihov odnos je bio ispunjen poštovanjem i ljubavlju, što je retka dragocenost u današnjem svetu.

Iako su imali slične porodice, ključna razlika je bila u putevima koje su birali njihovi sinovi. Marijin sin je napredovao u školi, upisao fakultet na budžetu i ostvario uspešnu karijeru. Ovaj uspeh je rastao iz godine u godinu, a posle izvesnog vremena postao je finansijski samostalan i uvećao svoju platu čak 10 puta. S druge strane, Tatjanin sin je bio manje ambiciozan i sklon lenjosti. Uprkos razlikama u životnim putevima njihovih sinova, prijateljstvo između Marije i Tatjane ostalo je čvrsto.

pexels.com

Neraskidivo prijateljstvo Marije i Tatjane

Međutim, Tatjanina frustracija neaktivnošću njenog sina dovela ju je do trenutka slabosti. Izrazila je svoje negodovanje Mariji, nije mnogo razmišljala šta priča, pa je sve to čuo i Tatjanin sin, što ga je povredilo. Ubrzo potom, Marijina porodica je doživela pljačku, a novac koji je njen sin poslao je ukraden. Tatjanin sin je priznao krađu, optužujući ljubomoru kao uzrok svojih postupaka. Taj događaj je ozbiljno uzdrmao njihov odnos, ali je prijateljstvo Marije i Tatjane i dalje je opstalo.

- Ne možete verovati svojim tajnama ili tajnama svojih prijatelja, jer prijatelji imaju prijatelje - jevrejska poslovica.

shutterstock.com

Milan izgubio druga preko noći

Još jedna istinita priča govori o mladiću Milanu koji se preselio u veliki grad da bi započeo novi život. Sprijateljio se sa cimerom i postali su iskreni prijatelji, a prijateljstvo je trajalo 10 godina. Međutim jednog dana, njihovo drugarstvo nestalo je bez upozorenja. Milan je kasnije saznao da bi, s obzirom na informacije koje mu je drug rekao, on bio izložen ozbiljnim posledicama. Njegovo poverenje je iznevereno i živeo je pod stalnim stresom.

- Ne govori svom prijatelju ono što tvoj neprijatelj ne bi trebalo da zna - jevrejska poslovica.

Ove priče naglašavaju važnost pažljivog odabira poverljivih informacija koje delimo sa prijateljima. Prijateljstvo može biti izvor velike podrške, ali može doneti i izazove i neočekivane prepreke. Neke stvari je najbolje zadržati samo za sebe.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)