Zanimljivosti

AVION SE SPREMAO ZA POLETANJE KAD SE ZAČUO VRISAK ŽENE: Stjuardese su joj priskočile u pomoć ali nije bilo vremena da se prebaci u bolnicu! (FOTO+VIDEO)

Na sreću sve se dobro završilo, a putnicu su aplauzom pozdravili dolazak bebe na svet.

24.11.2023 11:00

AVION SE SPREMAO ZA POLETANJE KAD SE ZAČUO VRISAK ŽENE: Stjuardese su joj priskočile u pomoć ali nije bilo vremena da se prebaci u bolnicu! (FOTO+VIDEO)
Prntscrn/YouTube/New York Post

Putovanje avionom često se pretvori u avanturu, ali ono što su doživeli putnici na letu iz Istanbula do Marseja šokiralo je čak i stjuardese koje su navikle da vide sve i svašta. Putnici su se ukrcali, avio se priprema za poletanje kad se kabinom prolimio vrisak žene.

Motori su ugašeni, stjuardese su se uznemirile i dok su putnici znatiželjno gledali šta se dešava dok je žena vrištala od bolova. Ispšostavilo se da je na letu žena u poodmakloj trudnoći i da su joj upravo krenuli porođajni bolovi. 

Nejna beba je rešila da ranije dođe na svet i to u trenutku kad je mama bila u avionu. kako je porođaj krenuo nije bilo vremena da se žena prebaci u porodilište, pa su joj u pomoć priskočile stjuardese i bolničari sa aerodroma. Neko od putnika je rešio i da celokupan prizor zabeleži kamerom.

Snimak počinje slikom aplauza koji se razlegao duž celog aviona. Očigledno je baš tog trenutka beba uspešno došla na svet. Jedan od stjuarta je potom obilazio pojedine putnike i od njih uzimao košulje i majice, kako bi uvili novorođenče. Ovacije su dopirale sa svih strana, a na snimku se vidi i bolničarka koja je u rukama držala tek rođeno dete. Mama i beba su potom transportovani u najbližu bolnicu kako bi avion mogao da poleti i podveze ostale putnike do Francuske. 

Putinici su uzbuđeno pričali o događaju, a jedan od njih je rekao da su primetili da trudnici nije dobro još prilikom provere bezbedonosnih mera pre ulaska u avion. Srećom, sve je proteklo u najboljem redu, a porođaju u avionu je pisao i Njujork post.

Smatra se da avionski let nije najbolje mesto za rođenje deteta i to iz više razloga. Pre svega letelicamože da upadne u turbulencije što nije bezbedno ni za odrasle a kamoli za bebe. Osim toga nije poznato kako novorođenčad podnose promene u vazdušnom pritisku u kabini s obzirom na to da putnički avioni lete najčešće lete na visini od 11.000 metara.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)