Zanimljivosti

OTVORILA JE VRATA DOMA I U NEVERICI GLEDALA U PRIZOR KOJI JE ZATEKLA: Nezvani gosti došli su tik do nje, evo šta su uradili (VIDEO)

Jedna dobrotvorka je pokazala kako izgleda živeti na Južnom polu.

19.11.2023 13:02

OTVORILA JE VRATA DOMA I U NEVERICI GLEDALA U PRIZOR KOJI JE ZATEKLA: Nezvani gosti došli su tik do nje, evo šta su uradili (VIDEO)
Printscreen/TikTok/ukantarcticheritagetrust

Većina nas voli da putuje i otkriva nove predele i kulture, naročito na neka mesta na kojima nikada pre nije bio. Ona koja su teško dostupnija i gde ljudska noga retko kroči nažalost je moguće videti jedini putem tv ekrana i interneta. Takva su daleki predeli poput Antarktika o kojima smo učili na predmetu Geografija i o kojima smo se bliže informisali putem medija i knjige.

Antarktik je peti najveći kontinent i mesto na Zemlji gde je najhladnije i koje je gotovo uvek prekriveno ledom, čija je prosečna debljina iznosi 1,6 km. Ovo je ujedno i najvetrovitiji i kontinent sa najvećom nadmrskom visinom, a karakterišu ga surovost prirode i nepristupačnost. Na njemu žive pingvini, morski medvedi i biljke poput mahovine, lišajeva i algi. 

pexels.com

 

Iako smo o njemu slušali samo u dokumentarnim emisijama, jedna Tiktokerka je odlučila da nam otvori vrata svog doma tamo. Naravno, ne radi se o klasičnom domu, jer ljudska vrsta ne naseljava ovaj kontinent, već se radi o privremenom domu britanske organizacije UKHT koja boravi tamo, istražujući i brinući se o nasleđu tog kontinenta. Jedna članica tima odlučila je da otvori vrata prostorije gde borav,e a zatekla je zavejan pogled i gomilu pingvina koji su bili na deset metara od nje.

- Otvaram naša ulazna vrata ovde, malo smo zavejani, nije toliko loše, malo snežne zabave i naše komšije su nam došle malo bliže. Pozvali smo ih unutra ali su oni odbili naš poziv- kaže članica grupe uz osmeh u snimku koji je sakupio preko 730.000 sviđanja.

Mnogi su bili oduševljeni predivnom slikom rekavši kako bi voleli da odu makar na kratko tamo i da uživaju sa svim tim životinjama.

- Kako izgleda život na Anktarktiku? Oduvek sam se pitala.

- Kako se nisi automatski smrzla čim si otvorila vrata?

- Da li ih mazite u naučne svrhe?

- Koliko je tamo hladno? Pinvini su u bašti.

- Volela bih da posetim ovo mesto jednog dana- bili su neki od komentara.

Mnogi su se raznežili zbog slike ovih životinja našalivši se sa Tiktokerkom kako treba da ih unese unutar prostorije ako im je hladno. Drugi su ovom timu pozavideli što boravi na tako za sve interesantnom i nedostupnom mestu rekaši da bi to verovatno bilo posebno isksutvo za sve obične ljude.

Neki su rekli kako su u startu pomislili da su to stene i da nisu imali predstavu da se radi o pingvinima koji nesumnjivo privlače veliku pažnju.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)