Zanimljivosti

GODINAMA JE ŽIVELA NA ŠINAMA: Jednog jutra spakovala je kofere, kupila voznu kartu za Nemačku i od tada živi u kupeima (FOTO)

Leoni je volela svoj način života i tvrdila je da se osećala kao da je „uvek bila na odmoru“

29.08.2023 22:01

GODINAMA JE ŽIVELA NA ŠINAMA: Jednog jutra spakovala je kofere, kupila voznu kartu za Nemačku i od tada živi u kupeima (FOTO)
instagram/printscreen/LEONIEMUELLER.WORK

S obzirom na to da su troškovi života znatno uvećani, postaje sve teže balansirati kućnim budžetom iz meseca u mesec, a stanodavci su previše upoznati sa ovim jer cene zakupa vrtoglavo rastu. Jedna žena je priznala da je živela u vozu jer je to u to vreme bilo jeftinije od iznajmljivanja nekretnine. Nakon svađe sa svojim stanodavcem, nemačka državljanka Leoni odlučila je da vodi nomadski način života i da sve vreme provede u vozovima, a to je ispalo jeftinije od iznajmljivanja.

Ova studentkinja je kupila godišnju kartu za 349 evra što je značilo da je mogla besplatno da se ukrca na bilo koji voz u Nemačkoj. Živeći u vozovima, naučila je razne tehnike preživljavanja na ovakvom mestu. Leoni je volela svoj način života i tvrdila je da se osećala kao da je „uvek bila na odmoru“ i da je volela slobodu koju joj je dao. Znajući da ne želi da živi u svom prethodnom stanu, počela je da živi u vozu još 2015. dok je studirala. 

instagram/printscreen/LEONIEMUELLER.WORK

Leoni Miler živi u vozu

- Zaista se osećam kao kod kuće u vozovima i mogu da posetim još toliko prijatelja i gradova, to je kao da sam stalno na odmoru. U vozovima uvek ima nešto da se radi. Želim da inspirišem ljude da preispituju svoje navike i stvari koje smatraju normalnim - rekla je tada za Vašington post.


Živeći i putujući lagano, imala je samo ranac sa svojom osnovnom odećom, tablet računar i sanitarnu torbu. Međutim, otkrila je da neki od njenih prijatelja nisu bili sigurni u njenu jedinstvenu životnu situaciju.

- Većini mojih prijatelja se ova ideja zaista dopada, iako je neki smatraju prilično avanturističkom, a drugi su, međutim, reagovali negativnije: osećaju se uvređeno činjenicom da dovodim u pitanje običan način života i življenja - kaže ova devojka, piše Miror.

 

 

Nakon što je završila studije 2020. godine, Leone je prestala da živi na šinama i umesto toga odlučila da živi na točkovima. Preobrazila je VV Crafter iz 2015. u mali dom i ne žali.

- Radim ovo dokle god uživam i nemam plan šta bih mogla da uradim kasnije. Ne budim se ni jednog jutra i pomislim: noć bi bila udobnija u stvarnom krevetu. Živim svoj san - zaključila je ova avanturistkinja.
 

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)