Zanimljivosti

REZERVISAO JE VILU ZA ŠESTOČLANU PORODICU: Od očekivanog luksuza zatekli su samo prazan aerodrom, a evo šta su platili još 1.400 evra! (FOTO)

Na početku ništa nije slutilo na prevaru.

28.08.2023 21:00

REZERVISAO JE VILU ZA ŠESTOČLANU PORODICU: Od očekivanog luksuza zatekli su samo prazan aerodrom, a evo šta su platili još 1.400 evra! (FOTO)
Profimedia/Swns

Kada se traži aranžman za putovanje, veoma je bitno da turistička agencija sa kojom se putuje bude pouzdana i proverena, kako bi putnici izbegli neprijatnosti i potencijalne prevare. Ukoliko ipak dođe do određenih problema, putinici treba da znaju svoja prava i mogućnosti i kome treba da se obrate. Međutim, jedan Britanac se nije vodio ovom logikom i njegovo porodično putovanje se pretvorilo u agoniju. 

Nil Brej (42) iz Engleske odlučio da svoju šestočlanu porodicu odvede u Španiju na odmor posle 11 godina i rezervisao je četvorosibnu vilu, ali kad su došli do smeštaja nisu pronašli nikakav luksuzni smeštaj

- Vila je na fotografijama izgledala neverovatno. Imala je bazen, saunu, đakuzi i bila je velika - rekao je Nil.

Pronašao je smeštaj preko, kako je mislio, legitimne španske agencije, koja je naplatila oko 1.800 evra za boravak. Brej je dao depozit od oko 180 evra i rečeno mu je da ostatak plati kad dođe. Ništa mu nije delovalo sumnjivo, jer je čak razgovarao i sa vlasnikom vile nedelju dana pre rezervacije.

- Bio je veoma ljubazan. Predložio mi je mesta gde možemo da jedemo i pijemo i kako je tamo odlično vreme - dodao je Brej. 

Profimedia/Swns

Proveli su šest sati na aerodromu čekajući da se javi neko iz agencije

Krenuli su sa aerodroma i rečeno im je da će ih neko dočekati na aerodromu. Međutim, niko ih nije sačekao.

- Došli smo na aerodrom misleći da će nas neko dočekati, ali nije bilo nikoga. Pokušali smo da stupimo u kontakt sa njima preko svih društvenih mreža, ali niko se nije odazivao - rekao je Brej za SWNS.

Rekao je da je u tom momentu cela porodica bila u panici. Na aerodromu su proveli šest sati čekajući da se neko javi i nisu znali da li da ostanu, ili da se vrate kući. Na kraju su pronašli drugi smeštaj koji ih je koštao dodatnih 1.400 evra. Kada su stigli tek je usledio šok.

- Od vlasnika kuće u kojoj smo odseli smo saznali da je "vlasnik" prethodno rezervisane vile tu istu vilu stavio na prodaju, Moram da kažem da sam se osećao užasno. Uopšte nije važno što me je prevario za novac, depozit je bio samo 180 evra, ali ovo je bio veliki stres za nas, a potrošili smo dodatnih 1.400 evra da bismo negde odseli. Osećam se prevareno i moram da priznam da se ovo odrazilo na moje mentalno zdravlje - zaključio je Brej.

 

BONUS VIDEO

Komentari (1)

nekko

29.08.2023 12:34

Taj je zaradio bar 20 puta vise. Odlicna fora. Moracu i ja sa mojom vilom u CG da napravim istu foru kad je prodam.