Oko sveta

OVAJ PAR SVAKE GODINE ODLAZI NA BESPLATAN PORODIČNI ODMOR: Otkrili kako da uvek imaju siguran smeštaj, a lakše je nego što mislite! (VIDEO)

Uživaju u Francuskoj i Španiji bez ikakvih troškova.

04.08.2023 17:00

OVAJ PAR SVAKE GODINE ODLAZI NA BESPLATAN PORODIČNI ODMOR: Otkrili kako da uvek imaju siguran smeštaj, a lakše je nego što mislite! (VIDEO)
Tiktok/Tim and Kate Cook

Kao u filmu "Ljubav i praznici", u kojem glume Kejt Vinslet, Kameron Diaz, ova porodica svake godine razmenjuje svoju kuću sa strancima i uživa u odmorima u Francuskoj i Španiji. Kejt (46), medicinska sestra i Tim (41) Kuk, državni službenik, žive u Bromliju u Engleskoj sa svoje troje dece, Oliverom (12), Izabelom (10) i Sofijom (6) i kažu da jedino što plaćaju jeste put. 

- Odlazak na odmor sa troje dece bio bi veoma skup i neizvodljiv za nas, jer je većina hotela spremna za porodicu za dvoje odraslih i dvoje dece. Uštedeli smo na hiljade evra, tako što smo dobili besplatne odmore - kaže Kejt. 

Tiktok/Tim and Kate Cook

Tim i Kejt sa svoje troje dece.

Porodica Kuk je prvi put iznajmila dom strancima 2018. godine, kada je Sofija imala godinu dana. Ove godine putuju na peti "razmenjeni" odmor, a takođe planiraju da putuju u SAD i Kanadu u budućnosti. 

- Naša prva razmena bila je sa porodicom iz Španije. Boravili smo u besprekorno uređenom apartmanu koji je imao prilaz bazenu i bio je blizu plaže. Na ovaj način smo tri puta boravili i u Francuskoj - rekao je Tim. 

Razmena domova funkcioniše tako što se dve strane dogovore da borave jedni kod drugih u njihovim domovima u određenom periodu i to besplatno. Objasnili su na koji način procenjuju sa kim će da razmene svoju kuću.

- Obično prvo obavimo video pozive sa potencijalnim porodicama, tako da iako se nismo videli licem u lice, već smo razgovarali preko interneta - kaže Tim.

Tiktok/Tim and Kate Cook

Pre nego što razmene svoj dom sa nekom porodicom čuju se sa njima preko interneta i video poziva.

Neki ljudi se možda ne bi složili sa idejom da stranci borave u njihovoj kući, ali Kejt i Timu to uopšte ne smeta.

- To me ne brine, nikada nismo imali nikakvih problema niti oštećenja, čak ni polomljenu čašu. Veoma sam savesna kada pripremam našu kuću i brinem se da bude čista i organizovana za porodice koje nas posete, a porodice koje su boravile u našoj kući su se divno brinule o njoj. Takođe, kada odlazim iz neke kuće pre svega je sredim - uvek se vratimo kući u besprekorno uređen dom.

Kažu da su u pitanju porodice koje su u istoj finansijskoj i nikada nisu imali problem kada su se vratili u svoj dom. 

- To je zajednica sa mnogo poverenja i mnogo porodica koje su u sličnom položaju kao i mi. Ono što nas spaja jeste želja za putovanjima i mi pomažemo jedni drugima - rekla je Kejt. 

 

BONUS VIDEO

Komentari (0)