Oko sveta

ON JE OL-INKLUZIV KRALJ I UVEK DOBIJE SVE ŠTO ŽELI: Usavršio je trikove kako da maksimalno iskoristi sve što ulazi u aranžman, a ovo su njegovi saveti (FOTO)

Džoni Sajfert sebe naziva i "kradljivcem ležaljki", a ima i zanimljive načine kako da iskoristite blagodeti besplatnog bara.

15.07.2023 10:00

ON JE OL-INKLUZIV KRALJ I UVEK DOBIJE SVE ŠTO ŽELI: Usavršio je trikove kako da maksimalno iskoristi sve što ulazi u aranžman, a ovo su njegovi saveti  (FOTO)
Tiktok

Džoni Sajfert, britanski turista koji sebe zove "Ol-inkluziv kraljem", naučio brojne korisne trikove tokom obilaska 30 ol-inkluziv hotela za odmor od 2008. godine. Kako je objasnio uvek pazi da dobije baš sve što ulazi u cenu, a ovo su njegovi saveti.  

Hrana

Hrana je nešto što je najvažnije pri odabiru smeštaja, a prvi savet je da jedete češće.

- Prvo, pobrinite se da jedete svaka dva sata kako biste maksimalno iskoristili hranu - rekao je Džoni.

S obzirom na to da su švedski stolovi dostupni u različito vreme tokom dana, on savetuje putnike da iskoriste pakovane namirnice.

- Biće upakovanih namirnica koje možete poneti sa sobom. Obično su to štapići, pakovanja Nutele i margarina, keks, tunjevina i ostalo u čvrstom stanju - dodaje ovaj putnik

Džoni takođe preporučuje da sa sobom nosite najlonske kese kako biste mogli da ponesete sendviče. Ovaj trik iskoristite i na dan puta, jer nikad nije na odmet da nešto prezalogajite.

- Uvek je dobro nositi sendvič sa sobom tokom dana ukoliko ogladnite - dodao je.

Piće

Stručnjak za ol-inkluziv  putovanja objašnjava da redovno menjanje koktela može sprečiti da vam dosadi piće i da na kraju pijete samo vodu na šta i računaju u ovom hotelima. Tokom putovanja, obično prelazi sa Pimsa na Pinja Koladu, a sve završava sa koktelom od manga i uvek maksimalno iskoristi besplatan bar.  

Ležaljke

Džoni sebe naziva i "kradljivcem ležaljki" a ovu veštinu je usavršio tokom 15 godina posete istom hotelu na Gran Kanariji. 

- Ovo zahteva malo žrtve. Morate da ustanete dosta rano da biste rezervisali ležaljku za sebe. Kada se sakupi određeni broj ljudi vi ostavite neki trag kao što je peškir, kačket i voda, da znaju da ćete da se vratite i to je sve, niko vam neće dirati stvari a ležaljka će biti samo vaša dokle god to želite - zaključio je Džoni. 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)