Zanimljivosti

SNIMAK KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: Lovac je naleteo na čudno stvorenje u šumi, a kad se uspravilo na dve noge čovek je počeo beži glavom bez obzira! (VIDEO)

Čak i skeptici veruju da je u pitanju snimak mitskog bića o kojem se već vekovima ispredaju brojne legende.

23.08.2023 11:00

SNIMAK KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: Lovac je naleteo na čudno stvorenje u šumi, a kad se uspravilo na dve noge čovek je počeo beži glavom bez obzira! (VIDEO)
Shutterstock

Legende o postojanju raznih stvorenja stare su koliko i ljudski rod. Posebno je interesantan mit o Bigfutu, neobičnom, ogromnom čovekolikom stvorenju koje nikad niko nije uhvatio. Iako mnogi već stotinama godina tvrde da postoji, niko nije pružio valjani dokaz o njegovom postojanju. Bar ne sve do sada.

Naime, na društvenim mrežama i Jutjubu postoji snimak koji je mnoge je šokirao i bacio u razmišljanje. Autor je Džoš Hajklif koji tvrdi da se sreo oči u oči sa Bigfutom.

U opisu snimka autor je naveo kako je naišao na ovo čudno stvorenje koje je čupalo koru sa panja i bacalo je na zemlju.

Shutterstock

Moguće postojanje ovog stvorenja vezuje se za močvare i šume Severne Amerike

 

Kako je ispričao za Njujork post na čudno, dlakavo svorenje koje nije ni životinja, ni čovek nalateo je tokom lova na svinje u močvarnom delu jedne ogromne šume u Misisipiju. 

- Pažnju mi je privukla neobična buka koju sam čuo. Prateći neobične zvukove došao sam do mesta i ukopao se od straha. Ispred mene je čučala ogromna crna stvar pored oborenog čempresa. U prvom trenutku sam pomislio da je divlja svinja, a onda sam video velika ramena i uspravnu glavu dok je rukama kopao po zemlji- ispričao je on.

Prema Džošovim rečima izgledalo je kao da stvorenje pokušava da iskopa panj, a onda ga je nanjušio i uspravio se na dve noge. Šokirani Hajklif je shvatio da ispred njega stoji ogromna zver koja nije životinja, ali ni čovek.

Džoš je počeo da beži glavom bez obzira i koliko ga noge nose što se vidi i u snimku. Iako je sa sobom imao lovačku pušku od straha nije ni pomislio da pripuca.

- Stvorenje je bilo visoko više od dva metra. Nije izgledao poput medveda. Iskreno, u tom trenutku nisam ni mogao da predpostavim šta je to - rekao je on. 

Usledili su brojni komentari, a mnogi su smatrali da je u pitanju mitsko stvorenje o čijem postojanju se već decenijama priča ali bez konkretnih dokaza.

- Ovo je daleko najubedljiviji video koji sam ikada video o Bigfutu i njegovom mogućem postojanju.

- Ja sam veliki skeptik, ali meni ovo lili na Bigfuta. Ovo je najbolji snimak koji sam ikada video.

- Neverovatno da se o tome više ne priča. Iskreno ovo je verovatno najbolji video ikada snimljen.

Glasine o postojanju ovog stvorenja šire se već stotinama godina. Jedni tvrde na živi na Himalajima, dok su drugi ubeđeni da ovo stvorenje luta šumskim prostranstvima Severne Amerike. Američki Indijanci su navodno i viđali Bigfuta u pretkolumbijsko vreme.

U predanjima ali i mnogim filmovima koji su o tome snimljeni prikazan je kao majmun izrazito visokog rasta i širokih ramena sa malom glavom i sitnim očima. Indijanci su ga nazivali Hanibalom jer je terorisao sela.

Međutim, naučnici odbacuju ove spekulacije tvrdećiu da ne postoje validni dokazi da ovo ili slična stvorenja u opšte postoje. Međutim, ljudi su i dalje nastavili da pričaju kako su ga videli u raznim krajevima SAD.

Najčešće je navodno viđan nedaleko od močvara Misisipija gde je nastao i ovaj snimak. Prema podacima Organizacije za hvatanje Bigfuta prijavljeno je navodnih 676 viđenja u državi Vašington i 445 u Kaliforniji.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)