Zanimljivosti

USELILI SU SE U NOVI DOM U KOME SE NEŠTO ČUDNO DEŠAVALO: "Neko je kopao po našem đubretu, koristio kuhinju i tuš kabinu, a onda sam uhvatila provalnika i zanemela!"(VIDEO)

Talija Smit je Tiktokerka koja je slikovito opisala kako izgleda podstanaeski život.

05.08.2023 17:00

USELILI SU SE U NOVI DOM U KOME SE NEŠTO ČUDNO DEŠAVALO: "Neko je kopao po našem đubretu, koristio kuhinju i tuš kabinu, a onda sam uhvatila provalnika i zanemela!"(VIDEO)
TikTok-tahlz89

Talija Smit je mlada žena iz Australije koja muku muči sa iznajmljivanjem stanova. Ona i dalje živi kao podstanar, pa je prinuđena da trpi hirove vlasnika, ali jedno iskustvo će joj ostati u pamćenju. Naime, ona se nedavno venčala i sa partnerom je rešila da iznajmi stan u Sidneju. Jedan stan im se posebno dopao zato što je bio namešten i u samom centru grada, međutim onda su počele čudne stvari da se dešavaju.

- Kada sam došla da pogledam taj stan, zatekla sam otključana i prednja i zadnja vrata. U vazduhu je još bilo mirisa od sredstava za čišćenje, a bilo je upaljeno i svetlo. Kada sam došla do kuhunje videla sam koru od banana i pojedenu konzervu tunjenive nasred pulta, dok je jedna mačka uporno pokušavala da uđe u stan. Zaključila sam da su prethodni stanari bili u stanu neposredno pre mene, a to sam i pitala agenta za nekretnine. Bila sam ubeđena da je 10 minuta, ali zaokružiću na sat vremena pre mene neko bio u stanu, ali iz agencije su garantovali da su se prethodni stanari ranije iselili, pa sam morala da im verujem na reč, ipak čudne stvari su nastavile da se dešavaju - objašnjava ova žena na snimku koji se može videti na njenom TikTok nalogu, a o tome je pisao i San.

 

 

Stan je ipak bio onakav kakav je Talija želela, pa osim eventualnih provalnika, nije postojao razlog da ga sa partnerom ne iznajmi. Međutim kad god bi se vratili sa posla uočavali bi sitne znake koji su bili jasni pokazatelji da je neko boravio u njihovom stanu.

- Primetili bi da je neko čitao našu poštu sa lapotopa, da je koristio našu kuhinju, da je čak koristio i naš toalet, tuš kabinu, kao i da nam je "kopao" po smeću. Sve je postajalo čudnije. Jednog dana sam ostala da radim od kuće i najzad sam shvatila ko nam neprestano defiluje kroz stan! To je bila vlasnica kuće! Ona je dala stan pod zakup, a otpočela je život u maloj kamperskoj prikolici koja je bila parkirana ispred kuće. Nikada je nisam videla pre toga, ali tog dan sedela je u prednjem dvorištu stana koji nam je iznajmljivala i pila kafu sa prijateljicom. Bilo mi je malo lakše kada sam shvatila da je u pitanju vlasnica stana, ali zapravo to je bio tek početak naših nevolja - nastavila je svoje izlaganje ova žena.

 

@tahlz89 Sometimes we drive past the place to see if the van’s there and usually it is 💀💀 #rentalcrisisaustralia #rentalcrisissydney #nightmareowner #rentingaustralia ♬ original sound - Tahlia Smith

 

Izgleda da je vlasnica stana smatrala da je normalno da kroz svoj stan koji je izdala Taliji i suprugu, prošeta kad god oni nisu kod kuće.

- Ta žena je živela u prikolici, a kako bi mi napustili stan makar i na kratko, ona bi ulazila unutra. Koristila bi kuhinju i pripremala hranu, bez ustručavanja bi se tuširala u kupatilu koje mi koristimo i redovno bi prala svoj veš u mašini za pranje veša. Primetili smo i da je uvek dolazila u stan sa svojim psom, a vremenom je počela i da koristi moje stvari koje sam zaticala na čudnim mestima. Pored svega toga, situacija normalnih stanova za iznajmljivanje u Sidneju je tada bila veoma loša, tako da smo ostali kod te žene više nego što smo planirali. Ne mogu da verujem da je to agentima za iznajmljivanje promaklo. Na kraju kada više nismo mogli da je trpimo kako nam upada u kuću, dali smo otkaz i nismo želeli da ostavimo depozit. Niko nam ga nije ni tražio, ali toliko sam bila očajna da sam se razmišljala sudski da ih tužim da su me uslovljavali dodatnim novcem ili danima za iseljenje, bilo agencija, bilo ta žena - objasnila je Talija.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)