Zanimljivosti

MUSLIMAN PRIZNAO RODITELJIMA DA VOLI HRIŠĆANKU: Mladić i devojka znali su da će reakcija biti šokantna, ali ne baš toliko, najgore je tek došlo! (FOTO/VIDEO)

Priča mladog Farhana i njegove izabranice Rube Tosis definitivno nikoga ne ostavlja ravnodušnim jer šalje snažnu poruku.

28.04.2023 18:01

MUSLIMAN PRIZNAO RODITELJIMA DA VOLI HRIŠĆANKU: Mladić i devojka znali su da će reakcija biti šokantna, ali ne baš toliko, najgore je tek došlo! (FOTO/VIDEO)
Printscreen/TikTok/tailopez

Najposebnije, ali često i najteže ljubavne priče, počinju na najneobičniji način, pa je to slučaj i sa jednom koja se rodila između mladića Farhana i devojke Rube Tosis. Njih dvoje su se upoznali 2013. godine u hokej-asocijaciji, čiji je ona bila član kao igrač, a on kao sudija. Te 2013. nisu imali ni predstavu da će se među njima samo nekoliko godina kasnije roditi simpatije. Van igre na ledu nikada nisu imali interakciju, niti razgovarali, a jedan od razloga za to je i što su pripadali različitim društvenim grupama podeljenim zbog verske pripadnosti. 

On je musliman, a ona hrišćanka

Ruba je u međuvremenu stasala u pravu devojku i počela je da 2018. godine izlazi sa jednim mladićem. Ta veza je trajala godinu i po dana i na kraju se ispostavilo da je bila veoma loša po nju. Ubrzo zatim se u njenom životu na veoma neobičan način ponovo pojavio Farhan. Naime, nakon njenog raskida on je počeo da joj komentariše priče na Instagramu i kako su dani prolazili stekla je poverenje u njega. Usledilo je razmenjivanje poruka i rodile su se simpatije. Farhan joj je, s druge strane, priznao da već dugo gaji osećanja prema njoj. 

Printscreen/TikTok/tailopez

Zaljubljeni par, Farhan i Ruba 

Iako je bila skeptična zbog razlika u religiji i kulturi, Ruba je odlučila da svog voljenog upozna sa članovima porodice i oni su ih podržali. Međutim, situacija sa Farhanove strane nije išla tako glatko. 

Ruba je na TikToku otkrila da je on tek nakon što ju je zaprosio počeo da radi na tome da svoju majku, oca i ostale pripremi na to da će se oženiti hrišćankom. Oboje su znali da će šok biti veliki, ali ne baš toliki. 

Farhanovi roditelji nisu želeli da čuju za Rubu, niti za vezu koju je njihov sin ostvario sa njom. Očajni mladić zapao je u depresiju koja je trajala pune dve godine. Par je održavao kontakt preko društvenih mreža, ali i Rubi je bivalo sve lošije. Zdravlje joj je bilo ozbiljno ugroženo zbog patnje, a jedina prava podrška koju su njih dvoje imali dolazila je od zajedničkog prijatelja Omera. On je u jednom trenutku uspeo da ubedi Rubine roditelje da nastave da pružaju podršku ćerki, budući da su i oni digli ruke od te ljubavi nakon što su videli reakciju Farhanovih. To je bila prekretnica, ali oboma je i dalje i fizički i psihički bivalo sve lošije kako je vreme odmicalo.    

Farhanov brat Asfand na kraju to više nije mogao da podnese, pa je rešio da uzme stvari u svoje ruke. Pozvao je dve familije da se okupe i da vide šta će dalje. 

Nekim čudom se dogodilo da je Ruba bila gost u Farhanovoj kući nakon što su je njeni roditelji pozvali da je upoznaju. Iskazali su veliku ljubaznost prema devojci i pozvali je da bude kod njih kad god želi. Budući da je za njenog momka bilo izuzetno važno da dobije roditeljski blagoslov, on ju je u junu 2021. napokon zvanično zaprosio pred njima i svi su to prihvatili. 

Par se venčao dva meseca kasnije i ispoštovali su pojedine običaje iz obe religije. A da su se porodice zbližile i prihvatile celu situaciju govori i fotografija gde svi poziraju zajedno.

Printscreen/TikTok/rubat0sis

Da su prihvatili jedne druge pokazuje i zajednička fotografija mladenaca sa članovima svojih porodica 

Ruba je dosta naučila o Islamu i svakog petka odlazi na Džumu (najvažniju molitvu kod Muslimana), a Farhan nju, s druge strane, nedeljom prati u crkvu na njenu molitvu.

Njih dvoje su i dalje u istom hokej-klubu, Farhan je napredovao u potpredsednika kluba, a Ruba je u međuvremenu diplomirala i postala medicinska sestra.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)