Zanimljivosti

ZBOG OVOGA VREDI PROPUSTITI SVAKI LET: Upoznajte Lulu, Brodija, Aleks životinje koje žive na aerodromu i pomažu putnicima da se reše stresa (FOTO)

Aerodrom u San Francisku svojim putnicima nudi terapijske životinje poput pasa, zečeva i svinja, kako bi im olakšali putovanja, te ukolinili nervozu i strah od letenja.

01.12.2022 20:01

ZBOG OVOGA VREDI PROPUSTITI SVAKI LET:  Upoznajte Lulu, Brodija, Aleks životinje koje žive na aerodromu i pomažu putnicima da se reše stresa (FOTO)
Foto: Instagram/sfowagbrigade

Prvi put letite avionom i osećate veliku anksioznost? Ništa ne brinite. Ako ste u San Francisku velika je verovatnoća da će vašu strepnju i nervozu ukloniti male životinje. Pitate se kako, kada ste u gradu a ne usred šume ili nekog gazdinstva? 

Program poznat kao "Vag Brigade" pokrenut je 2013. godine kako bi omogućio putnicima terapijske životinje koje će ih pre leta smiriti. Ova kompanija se udružila sa Društvom za prevenciju okrutnosti prema životinjama iz San Franciska (SPCA) te dovela životinje koje su u nevolji, a koje su prošle kroz njihov program. Program je na početku uključivao samo pse, a kasnije su se pridružile i druge životinje poput svinje Li Lu ali i zeca Aleks koji je težak čak 34 kilograma. 

 

 

Dženifer Kazarian koja vodi program, kaže za britanske medije da postoje ljudi koji nikada nisu sreli psa, ali i deca koja mogu nesmotreno da povrede životinju na razne načine, hvatajući ih za rep ili uvo, ili stavljajući prst u oko ili usta životinje, zbog čega moraju biti sigurni da je životinja dobro.

Ovaj čopor nazvan "jednorozi terapijskih životinja" radi dvosatnu smenu nedeljno i možete ih videti kako šetaju terminalima na aerodromu noseći prsluke sa natpisom "mazi me". 

Svinja Lulu

Ova životinjica je prva sertifikovana svinja i nastupa često sa svojim klavirom igračkom. Ona je hipoalergena i talentovana je, te zna da maše i rukuje se sa putnicima.

 

 

Ona može da stoji na zadnjim kopitima, da trči osmicu ili da gurne loptu njuškom, navodi se u programu. Lulu voli dobar kostim i često se na njoj mogu videti naočare, mašne i šeširi. 

 

 

Zec Aleks

Ovaj zeka je poznat kao flamanski div, deo je najveće rase domaćih zečeva. Vrlo je poslušan i strpljiv sa svima na aerodromu i voli da se mazi sa putnicima te da leži u njihovom krilu.

 

 

Pas Brodi

Poreklo ovog psa je iz Teksasa i on širi ljubav prema putnicima, naročito studentima kojima pomaže da prebrode strahove pre ispita. Kada nije na zadatku, voli da juri životinje koje vidi na televiziji jer misli da mogu da iskoče iz njega. 

 

 

Prencer

Ovaj kalifornijski pas voli da gleda televiziju sa svojim bratom Brodijem i pomaže često putnicima da prođu prometne aerodrome, a pacijentima u bolnici i studentima ulepšava trenutke.

- On je veoma pametan, sladak i zgodan momak koji deluje smirijuće na sve ljude koje sretne - navodi se u programu. 

 

 

Brikston

Ovaj pas je rođen da bude terapeutski pas i deli svima ljubav mahanjem repom, poljupcima i njuškanjem. Brikston radi sa decom u školi za dečake i devojčice "Kolumbija" u San Francisku ali i u Vojsci spasa i na koledžima u okolini. Često nosi zabavne naočare i pilotsku odeću a navijao je i za nacionlni tim SAD na Svetskom prvenstvu. 

 

 

Bombaj

Ovaj pas voli da spava i da se zabavlja sa drugim psima a kada se rodio mogao je stati u kutiju za cipele, međutim, sada ima 47 kilograma i pravi je div. Upoznaje ljude na aerodomu, njuši prtljag a ne voli rakune, vatromet, pečurke i kupanje. 

 

 

Tobi

Tobi je neodoljiv i njegova uloga je da nasmeje ljude na aerodromu. Kada nije na ovom mestu može se videti u skloništima za beskućnike, ustanovama za mentalno zdravlje i školama. Vole ga svi, od najmlađih do najstarijih. 

 

 

Džordž Morki

On je dobio ime po tome što je mešanac maltezera i jorkširskog terijera i poznat je kao Morikes. Ovaj pas je mnogo putovao i prešao je preko deset hiljada kilometara. Avioni su mu drugi dom, a kada nije na aerodromu, vreme provodi donoseći radost u staračkim domovima.

 

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)