Oko sveta

OVO JE OSTRVO NA KOM PLIVATE SA KORNJAČAMA: Zovu ga grčka Ibica a evo zašto ga Srbi posebno vole!

Ukoliko se još premišljate gde ćete ovog leta - ovo letovalište je pravi izbor za vas.

19.06.2024 15:05

OVO JE OSTRVO NA KOM PLIVATE SA KORNJAČAMA: Zovu ga grčka Ibica a evo zašto ga Srbi posebno vole!
Shutterstock

Zakintos je sa razlogom poznat kao grčka Ibiza s obzirom da ga krasi prelepa priroda i nepregledne plaže koje se prostiru duž ovog trećeg najvećeg po redu ostrva u Jonskom moru. Ovo poznato srpsko letovalište godinama je mamac mnogih turista jer je prepoznatljivo po tirkizno plavoj boji mora i neverovatnim plažama koje ga okružuju.

Oni koji ga godinama unazad posećuju kažu da je to savršena kombinacija za odmor ako želite da uživate u prirodnim lepotama ali i noćnom životu koji je na ovom ostrvu u sezoni i te kako aktivan i živ. Zakintos pored kilometarskog Laganasa pruža još mnogo toga za videti a tu između ostalog i isklesane pećine u kristalno čistoj vodi, pešačke staze, zelenilo i mnogobrojni luksuzni hoteli.

Šta Zakintos čini posebnim?

Prozirna voda i dugačke plaže vode do Laganasa. Ono što se posebno vezuje za ovo mesto su kornjače koje šetaju po kamenju po plažama i koje ćete videti na malom ostrvcu koje je omiljeno mnogim turistima. Ulaz na ovo ostrvce se naplaćuje ali uz to dobijate koktele i predivnu muziku koja će vas opuštati tokom celog dana.

Sa druge strane, Zakintos čini posebnim to što nudi pregršt aktivnosti među kojima i  krstarenje stenovitim pećinama i obilazak zabačenih plaža posebno plaže Navajo za koju svi kažiu da je pravi raj na zemlji.

Cene smeštaja

Zakintos je vrlo atraktivna destinacija za putovanje leti i često je vrlo teško pronaći neki kvalitetan a povoljan smeštaj u sezoni. Iako su cene ovog letovališta često u sezoni visoke, smeštaj na ovom ostrvu se može pronaći i po 40 evra za noćenje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lesante Cape (@lesantecape)

Noćni provod i hrana

Kao i na većini atraktivnih mesta poput ovog i na Zakintosu vas čeka sjajan noćni provod. Osim opuštanja koje je zagarantovano tokom dana na mnogim zabačenim i lepim plažama za one koji vole privatnost, noću se možete sjajno provesti na Laganosu kojeg krasi preko 50 barova i noćnih klubova koji se protežu duž obale zatim letovališta Lesante Blu ili Lesantekape koje preporučuju oni koji su već tamo bili.

Konzumiranje lokalne hrane na svakom letovanju se podrazumeva, a često je to po lokalnim poznatim restoranima gde se mogu degustirati poznata jela i poslastice. Tu su poznate grčke salate, tzatziki i čuvena grčka španakopita sa sirom ili spanaćem.

Budući da su neka od naselja na Zakintosu pretežno pod vinogradima logično je da se boravak na ovom ostrvu ne može zamisliti bez vina. Grčka kafa je takođe nešto što nikako ne smete propustiti ako se uputite put ovog grčkog ostrva. 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)