Oko sveta

KUĆNI LJUBIMCI ĆE MOĆI DA BORAVE U KABINI TOKOM LETA AVIONOM: Nova pravila putovanja koje će oduševiti sve vlasnike pasa i mačaka

Ova inicijativa je usledila nakon ankete sprovedene na društvenim mrežama.

11.03.2024 18:55

KUĆNI LJUBIMCI ĆE MOĆI DA BORAVE U KABINI TOKOM LETA AVIONOM: Nova pravila putovanja koje će oduševiti sve vlasnike pasa i mačaka
shutterstock.com

Avio kompanija "Virgin Airlines" planira da omogući putnicima da sa sobom u avion povedu svoje krznene ljubimce, čime bi postala prva avio kompanija u Australiji koja bi omogućila ljubimcima da borave u kabini aviona. Ova inicijativa usledila je posle ankete sprovedene na društvenim mrežama 2021. godine, u kojoj je čak 85 odsto pratilaca "Virgin Airlinesa" glasalo za ovu mogućnost, a dodatnih 57 odsto izjavilo da bi leteli češće kada bi ta usluga postala stvarnost.

Ulaz u kabine aviona bio bi dozvoljen samo manjim pasminama, a životinje će morati da stanu u prostor ispod sedišta. Takođe, ljubimci će morati da budu u transporterima i neće im biti dopušteno da šetaju po avionu ili da sede vlasnicima u krilu. Putnici koji se odluče za ovu opciju moraće da plate dodatnu naknadu, čiji iznos još nije poznat.

shutterstock.com

Životinje će morati da budu u transporterima

 

"Virgin Airlines" je najavio svoju nameru da bude pionir u ovom području, a podrška za ovu inovaciju vidi se i kroz rezultate ankete, gde je većina pratilaca avio-kompanije izrazila interesovanje za ovu uslugu. Ova inicijativa mogla bi da ima značajan uticaj na putovanja ljubitelja životinja, omogućavajući im da svoje ljubimce povedu sa sobom na putovanja unutar Australije.

Iako većina velikih prevoznika u Severnoj Americi već nudi uslugu prevoza kućnih ljubimaca u kabini, to se odnosi isključivo na domaće letove. "Virgin Airlines" bi, ukoliko dobije zeleno svetlo za ovu inicijativu, postala prva avio-kompanija u Australiji koja bi omogućila putnicima da lete sa kućnim ljubimcima, što bi svakako predstavljalo značajan korak unapred u ovom sektoru avio-industrije.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)