Ostali ljubimci

SNIMAK KOJI ĆE VAM ULEPŠATI DAN! Šanse za ovo su jedan odsto (FOTO)

Da li ste videli nešto slađe od ovog? I da li ste uopšte bili srećnici da prisustvujete jednoj ovako retkoj pojavi koja se dešava u jedan odsto slučajeva u svetu?

05.05.2022 20:50

SNIMAK KOJI ĆE VAM ULEPŠATI DAN! Šanse za ovo su jedan odsto (FOTO)
unsplash.com

Verovatno ste imali prilike da vidite slona u zoološkom vrtu, ali su retki, gotovo nemogući slučajevi da ga vidite u društvu svog mladunčeta-pogotovo dva! Predivan snimak, koji će rastopiti srca mnogih, dolazi iz indijskog nacionalnog parka Bandipur, na kom se slonica igra sa dva mladunčeta koja su tek rođena. Blizanci slonova su jako retka pojava i malo ko ima sreće da ih vidi.

Na snimku se ona igra sa njima, a oni još vrlo nemoćni jer su tek došli na svet, sve vreme pokušavaju da se popnu na uzbrdicu i da siđu. Snimak su zabeležili turisti, kako prenosi NDTV, koji su prethodno videli istu slonicu koja je bila trudna, ali su nakon izvesnog vremena već prisustvovali drugačijem i vrlo retkom događaju. Mladuncima koji su tek rođeni.

 

 

Oduševljeni turisti zabeležili su ovaj trenutak i podelili ga na Tviteru. Inače, slonovi jako retko dobijaju mladunce blizanaca, oni se rađaju u svega jedan odsto slučajeva, što je zaista prava retkost. Uzrok tome leži u činjenici da slonica ne poseduje dovoljno mleka da bi istovremeno othranila dvoje mladunaca, pa je zbog toga njihov broj među slonovima jako mali.

Prošle godine je u Centru za slonove u  Šri Lanki došlo na svet dvoje mladunaca  blizanaca i to nakon 80 godina.

Afričke slonice imaju češće trudnoće blizanaca u odnosu na slonice iz drugih krajeva, pa tako je u Keniji ove godine, na svet došlo dvoje blizanaca, prvi put od 2006. godine.

Inače, mladunče slona može biti teško i do 100 kg, a trudnoća slonice traje od 20 do 22 meseci. Njihov životni vek je do 70 godina, a tokom života slonica može na svet da donese četiri do pet mladunaca.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)