Ostali ljubimci

RENOVIRALI SU SVOJ DOM KADA SU VIDELI NEŠTO KAKO SE KREĆE PO ZEMLJI: Mislili su da su u opasnosti, kad se desilo ovo!

Spasla je životinju i njene potomke opasnosti.

15.07.2024 09:30

RENOVIRALI SU SVOJ DOM KADA SU VIDELI NEŠTO KAKO SE KREĆE PO ZEMLJI: Mislili su da su u opasnosti, kad se desilo ovo!
Printscreen/Tik Tok/wildliferehab_kl

Porodični poduhvat preuređenja dvorišta pretvorio se u dramatičnu akciju spasavanja kada je jedan par iz Njujorka primetio neobičan predmet kako se kreće u gomili zemlje. Budući da supružnici nisu mogli da preduzmu ništa, u pomoć im je pritekla spasilac divljih životinja Kerinlin Štraher kako bi im pomogla da se izbore sa ovom neočekivanom situacijom. Ona je identifikovala stvorenje kao kornjaču koja čuva svoja jaja i odmah pristupila akciji spasavanja.

- Ako su hteli da iskopaju to područje sutra, jaja su morala biti propisno uklonjena, a dragoceni životi spaseni - navodi Štraheovar u video-snimku objavljenom na TikToku.

Pre nego se kornjače vrate u vodu obično kopaju rupu i polažu svoja jaja u nju a potom je prekriju zemljom. U svom video snimku, Štraherova je objasnila da će joj biti potrebna ''lopata za sneg'' i ''velika kantica'' kako bi prevezla kornjaču do sigurnog mesta. Cilj je bio da je prebace preko ograde i osiguraju da ne zaluta na ulicu ili je ne udare vozila.

Ona je na sve načine pokušavala da dohvati divlju životinju, ali se kornjača otimala, preteći da je povredi. Ipak u trenutku kada se kornjača našla zaglavljena u malom procepu ograde, uz pomoć ove žene uspela je da se probije kroz nju i sigurno se vrati u vodu. Ona se nekako izmigoljila između ograde i bezbedno vratila u vodu, ali je iznenađenje tek sledilo.

Nakon bezbednog vraćanja u vodu, žena je u snimku pokazala kako je pronašla neverovatnih 60 jaja od kornjače koji su bili prekriveni zemljom.

- Mekani su i glatki. Nisu poput kokošijih jaja, više su kao pingpong loptice - kaže ona u snimku.

Ona je potvrdila na kraju snimka da će jaja ići u program uzgoja za izleganje i puštanje, prenosi Daily Mail.

Mnogi korisnici Tik-toka bili su zahvalni ženi zbog spasavanja životinje i njenih beba, pohvalivši njen poduhvat.

- Vau Karenlin! Kakav lep video! Nisam mogla da skrenem pogled. Sjajna ste dama i spasilac. Hvala što ste podelili ovo divno iskustvo sa nama.

- Ovo je bilo zaista neverovatno. Nisam imala pojma da jedna kornjača nosi 60 jaja. Bog te blagoslovio.

- Kakav poduhvat!

- Sada su one na sigurnom - bili su neki od komentara.

U video-snimku koji traje oko 20 minuta, ona je prikazala čitav proces sa spasavanjem kornjače i pronalaskom jajašca u dvorištu jednog njujorškog doma.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)