Mace

MAČKA IZDOMINIRALA NA POLUMARATONU PRETEKAVŠI POBEDNIKA: "Ima sreće što ovo nije takmičenje na Olimpijadi!"

Jedna mačka privukla je veliku pažnju nakon što je prešla cilj na polumaratonu kao pobednik.

06.08.2024 12:11

MAČKA IZDOMINIRALA NA POLUMARATONU PRETEKAVŠI POBEDNIKA: "Ima sreće što ovo nije takmičenje na Olimpijadi!"
Printscreen/Instagram/insidehistory

Da su mačke izuzetno spretne, brze i uporne u svom cilju, pokazala je i jedna koja je "odmerila snage" sa jednim atletičarem u Kini, pretekavši ga u polumaratonu, u snimku koji je postao viralan i koji je prikupio 2,8 miliona sviđanja na Instagramu.

Olimpijske igre u Parizu su počele 26. jula a trajaće još pet dana, i to je zasigurno događaj koji je okupio kako ljubitelje sporta tako i onih željnih zabave kraj malih ekrana. Mnogi sportisti već uveliko odmeravaju snage u različitim disciplinama, a ako je suditi po jednom snimku koji kruži Instagramom, atletičari mogu da budu zahvalni što im konkurencija nije jedna mačka koja je pokazala izvrsne veštine u trčanju na jednom polumaratonu.

Urnebesni trenutak kada ona izleće niotkuda i pretiče takmičara u trčanju za 1. mesto postao je ponovo viralan. Na kineskom polumaratonu Fuling Chongquing Half Maraton održanom prošle godine u oktobru u jugozapadnoj Kini, "pobedu" je figurativno rečeno odneo upravo nečiji ljubimac.

U trenutku kada je atletičar trebalo da stigne na cilj i ciljnu liniju i bude proglašen za pobednika u trci na 21 kilometar, mačka mu se isprečila na put, rešena da premaši maratonca i odlučno odnese pobedu. Ona je prešla linijsku traku i izazvala ovacije publike, a video je ponovo postao viralan na društvenim mrežama, uz komentare ljudi da je "sva sreća što se ona ne takmiči na Olimpijskim igrama".

- Zamisli da ti mačka pobegne od kuće i samo je vidiš na Tv-u kako pobeđuje na Olimpijadi.

- Prava sreća da Olimpijske igre nisu u Kini.

- To lice pred kraj je čista odlučnost da pobedi!

- Zamislite da mesecima trenirate za maraton, učestvujete i na ivici ste pobede, a onda svi reflektori budu upereni u mačku i nikome više nije stalo do vas.

- Molim vas, dajte toj mački nagradu, jer su svi videli da je prva prešla cilj - zbijali su šalu korisnici Instagram mreže.

Dok su mnogi bili fascinirani izazovom koji je pred sobom postavila mačka i krajnjim ishodom na ovom polumaratonu, drugi su bili zabrinuti za nju rekavši kako se nadaju da ju je vlasnik pronašao jer se očigledno izgubila, ali je i postala "velika zvezda" za kratko vreme.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)