Mace

PROSTIRKA U VIDU OPTIČKE ILUZIJE ZBUNILA SVE LJUBIMCE: Evo kako su mačke ispale pametnije od pasa! (VIDEO)

Mace definitvno imaju bolju percepciju.

20.07.2024 16:35

PROSTIRKA U VIDU OPTIČKE ILUZIJE ZBUNILA SVE LJUBIMCE: Evo kako su mačke ispale pametnije od pasa! (VIDEO)
instagram-samwatol_concept

Optičke iluzije često zbunjuju mnoge ljude. Međutim, situacija je još drastičnija kada su kućni ljubimci u pitanju. Naime, vlasnici velikog broja pasa i mačaka su kupili prostirku koja je ljubimcima delovala poprilično čudno. Prostirka je napravljena tako da je odštampana veoma uverljiva 3D slika u vidu crno-belih kockica koja izgleda kao ambis. Naime, i samom čoveku bi bilo čudno da stane na nešto što izgleda kao provalija, ali psi i mačke su tek bili zapanjeni. Svako od njih imao je svoje rešenje.

Pojedini psi su jednostavno preskakali prostirku, logikom da šta god da je u pitanju, tako je najsigurnije. Međutim jedan crni psić se nije usudio ni na tako nešto, pa je ostao "zarobljen" sa druge strane prostirke. Najsmešnije je bilo kada je jedan pas kotrljao loptu koja je na kraju završila posred prostirke. Pas je bio ubeđen da je provalija u pitanju, pa je bio zapanjen videvši da lopta i dalje stoji, što je njemu izgledalo kao da lebdi nad njom. Takođe, kada su rešili da odmore nijedan pas nije legao na prostirku, već na njenim obodima su dremali, baš kao da je prava litica pred njima u pitanju.

 

 

Mačke su se u ovom slučaju pokazale kao snalažljivije. Njima je od samog starta bilo to čudno. Jedno mače budući da je bilo svesno da ne može da preskoči celu prostirku se dosetilo da dovuče komad kartona, koji je u vidu malenog mosta postavio preko prostirke kako bi "bezbedno" prešao preko. Takođe, jedna mačka je uočila obmanu pa je okrenula deo prostirke kako bi se uverila da ova obmana nije stvarna.

Snimak je samo na Instagramu dobio blizu 700.000 sviđanja, dok su se reakcije ređale.

- Ovo dokazuje da su mačke pametnije od pasa.

- Ma mačke su prokleto pametna stvorenja zaista!

- Mače sa idejom kartonskog mosta je najbolje savladao prepreku!

- Neverovatno je kako je prostirka zaista urađena da ima originalnu sliku dubine.

- Najviše mi se sviđa mačka koja je napravila most i pas koji je prostirku "testirao" loptom!

- Mačke definitivno imaju bolju percepciju.

- Ali mačka koja je podigla prostirku i shvatila prevaru je ipak pobednica!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)