Mace

OVAKVOG MAČKA JOŠ NISTE VIDELI: Njegova priča nateraće vam suzena oči, malo ko je ostao ravnodušan na ovog "starca" (FOTO)

U staračkim godinama jedan mačak je svojom posvećenošću vlasniku je oličenje lojalnosti.

04.07.2023 12:30

OVAKVOG MAČKA JOŠ NISTE VIDELI: Njegova priča nateraće vam suzena oči, malo ko je ostao ravnodušan na ovog "starca" (FOTO)
Printscreen/TikTok/honeycats77

Posedovanje ljubimca nije nimalo lak i jednostavan posao. Iako se mnogima čini kako ta životinja, nebitno da li je pas ili mačka, a možda i nešto sasvim treće, po sebi egzistira uz vlasnika, činjenica je da o njima treba brinuti kao o ljudima. Hranjenje, kupanje, izvođenje i redovno čišćenje iza njih se podrazumeva i spada u svakodnevnu rutinu, ne mora se naglašavati da je briga o njima poput one o deci.

Koliko je jedan vlasnik brinuo o svom mačku govori i podatak da on sada ima 23 godine. Star i vidno istrošeni mačak svakodnevno i dalje čeka na krevetu svog vlasnika da se vrati sa posla. Očigledno je da je povezanost među njima velika i da je najlepše godine svog života proveo sa njim.

Printscreen/TikTok/honeycats77

Mačak je napunio neverovatnih 98 ljudskih godina

Da je duboka starost tu, govori i snimak ove neobične mačke gde se vidi kako je koža i krzno opušteno, a oči gotovo zatvorene. Izgleda da životinje stare slično poput ljudi a svojim izgledom je to i mačak pokazao. Prema matematičkom proračunu ovaj mačor sada ima 98 godina.

- Kakav predivan mačak, neka živi dugo i prosperitetno -

- Najslađa mačka koju sam ikada video-

- To je čudo. Podari mu svu svoju ljubav -

- Moram da priznam da nikada nisam video tako staru mačku - komentarisali su korisnici mreže. 

Tiktokeri su rekli kako mačor izgleda moćno i da je pravo čudo da je doživeo tako duboku starost. Većina je rekla vlasniku da ima veliku sreću jer je mačka i kao član porodice koja je odrastala i starila sa njim i da je veza među njima neraskidiva.

Mačke retko dožive duboku starost, a prva mačija godina se računa kao ljudskih 15 da bi naredna bila devet, treća šest godina a svaka naredna 4. Na to da li će maca biti dugovečna utiču mnogi faktori i uslovi života. Mačke na ulicama dožive do 5 godine života dok prosečni ljubimci između 12 i 25 godina. Bilo je i ekstremnih slučajeva poput ovog kada su ovi ljubimci živeli i preko 20 leta.

Krim Paf je mačka koja je zvanično svetski rekorder po dugovečnosti. Ona je doživela 38 godine života, a uginula je 2005. godine.

Mačka je živela sa svojim vlasnikom Džejkom Perijem u gradu Ostinu u Teksasu. Peri je bio vlasnik još jednog mačka po imenu Grendpa, koji je rođen 1964. godine u Parizu, a koji je uginuo kada je imao 34. godine. O dugovečnosti Perijevih mačaka napisana je i knjiga u kojoj se tvrdi da postoji nešto u ishrani što može imati vezu sa dugovečnošću ovih mačaka.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)