Mace

LAURA IMA OGROMNOG MAČORA KOJI PLAŠI I VETERINARE: Kutija za posip mu je kao manji zamrzivač, kad vidite šta jede ostaćete u neverici (FOTO)

Bez obzira na svoju impozantnu veličinu on nikad ne bi nikoga povredio ili napravio neku štetu, tvrdi njegova vlasnica

29.06.2023 17:01

LAURA IMA OGROMNOG MAČORA KOJI PLAŠI I VETERINARE: Kutija za posip mu je kao manji zamrzivač, kad vidite šta jede ostaćete u neverici (FOTO)
Printscreen Tik Tok/dexterboycat

Mačor po imenu Dekster ima 300.000 pratilaca na TikToku. On i njegova vlasnica Laura Kej (34) iz kanadskog grada Ontarija privlače pažnju gde god da se pojave.

Zbog svoje imponzantne veličine mačor čak plaši i veterinare iako njegova vlasnica tvrdi da on nikad ne bi povredio bilo koga ili napravio neku štetu. 

@dexterboycat We are finally moved in to our new house and ready to start Tiktoking again! ♥️ Dex did great with the move and feels at home already! Nothing I love more than spending the day with him in our new home! 🥰 #cat #cats #catsoftiktok #cattok #catmom #pettok #petsoftiktok #bigcat ♬ sonido original - Shakira Lyrics

Kutija za posip

Dekster je savana mačka je hibrid nastao ukrštanjem domaće mačake i servala, afričke divlje mačke velikih ušiju srednje veličine. Težak je više od 11 kilograma, pa je prema rečima Laure imala problem da mu nađe kutiju za posip.

- Jedva sam uspela da mu pronađem kutiju za posip. Najveću koju sam našla bila je zapremine 110 litara koja je kao omanji zamrzivač, ali i mu je i to prilično tesno. Bez obzire na svoju impozantnu veličinu Dekster je prava maza - rekla je Laura.

Jednom prilikom kad ga je odvela kod vetrinara on je uplašeno ustuknuo kad je mačka izašla iz transportera.

- Bio je to novi veterinar i verovatno nije očekivao mačku njegove veličine. Prilično se uplašio iako sam mu objašnjavala da nema razloga za strah. Na kraju sam morala da držim Dekstera dok ga je on pregledao jer se plašio da ostane s njim nasamo - ispričala je kroz smeh Laura.

Lojalan kao pas

U početku mu je kupovala igračke za mačke ali ih je Dekster očas posla rastrgnuo i uništio pa mu sad uzima samo igračke za pse.

- Uglavnom jede sirovu mlevenu piletinu pomešanu sa hranom za mačke. Nije izbirljiv kad je hrana u pitanju ali količnski pojede dosta. Nedeljno mi je potrebno više od 100 evra samo za hranu. Pored igračaka za pse voli i poslastice za kuce - otkrila je Laura.

Prema njenim rečima, iako je svesna da mi Dekster mogao da napravi ogromnu štetu u njenom domu, ona tvrdi da on to nikad ne bi uradio. 

Savana mačke najčešće imaju sivo krzno u kombinaciji sa šarama i tačkama poput leoprada. Boja očiju varira od plave do boje cimeta, čokolade ili čak ljubičaste boje očiju. Ova rasa je prepoznatljiva po crnim ili tamnim šarama u obliku suze koje izlaze iz ugla očiju i dopiru do vrha nosa slično kao što imaju gepardi.

Po lojalnosti prema vlasnicima savana mačke često upoređuju sa psima, a u pitanju su vitke, prelepe i prijateljski raspoložene mačke. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)