Mace

VELIKI NEŽNI DŽIN: Mačak Kefir je umiljat ali ga zbog veličine često mešaju sa psom!

Upoznajte ovu ogromnu belu pufnu koja voli da pliva i ne dozvolite da vas njegova veličina zaplaši, on samo hoće da se mazi!

26.02.2022 23:45

VELIKI NEŽNI DŽIN: Mačak Kefir je umiljat ali ga zbog veličine često mešaju sa psom!
Instagram/printscreen-yuliyamnn

Ako ste do sada mačke doživljavali kao male životinje koje će se umiljato sklupčati u vašem krilu i zaspati, dozvolite nam da vam promenimo prespektivu. Portal Srećna Republika vam predstavlja najveću domaću mačku na svetu!

Upoznajte Kefira, belu Mejn Kun mačku, i njegovu vlasnicu, Juliju Mininu iz Rusije, koja mu je dala ime po čuvenom mlečnom napitku. On je u Julijin dom stigao pre dve godine, a treba istaći da će ovaj već veliki mačak još narasti.

Naime, dok se tipična mačka smatra u potpunosti odraslom do 1. ili 2. godine, mačke Mejn Kun rase ne prestaju sa rastom sve dok ne dosegnu 3 ili 4 godine. Trenutno, ovaj razigrani džin teži 12,2 kilograma. Kefir je Julijina prva mačka, a kada je tek došao u porodicu, nisu očekivali da će postati toliko veliki.

- Kada neko prođe pored nas ili kada stranci prolaze pored naše kuće često pomisle da je to pas - tvrdi Julija.

Pored lepote, koja mu se ne može osporiti, ovaj mačor je i jako popularan, budući da njegove avanture na Instagramu prati preko 45 hiljada ljudi. Sudeći po Julijinim objavama na ovoj društvenoj mreži, može se zaključiti da Kefir voli da odmara, da se mazi sa vlasnicom, ali i da pozira za selfije.

Kako kaže Julija, Kefir je po prirodi jako pametan i inteligentan, piše portal Bright Side. Ukućani tvrde da je vrlo brzo usvojio ljudsko ponašanje, pa kad god je vreme za večeru, Kefir svojoj porodici pravi društvo za stolom tako što sedi na svojoj stolici.

Za sada ga osim njegove veličine ništa ne razlikuje od ostalih kućnih mačaka. Ipak, postoji jedan malo neobičan detalj koji Kefira izdvaja, a to je činjenica da apsolutno obožava vodu i voli da pliva. Međutim, iako njegova vlasnica voli kada on pliva, kaže da je jedina mana to što mu se dlaka jako sporo suši.

Kao i svakoj mački, i Kefiru je omiljena aktivnost spavanje, s tim što on obožava da spava na Juliji. Ako se u obzir uzme njegovih 12 kilograma, to samo po sebi predstavlja izazov. Pored toga, ovaj veliki mačak je i velika maza, pa kada u kuću dođu prijatelji, on im odmah potrči u zagrljaj.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)