NAJBOLJI DRUGARI!

SUPROTNOSTI KOJE SE PRIVLAČE: OVIH 10 rasa pasa će se lepo slagati sa vašom mačkom!

Ako imate macu kod kuće ali biste želeli da nabavite i kucu i svoj dom učinite bogatijim za još jednog člana, predstavljamo vam pasmine koje skladno žive sa mačkama!

06.02.2022 17:20

SUPROTNOSTI KOJE SE PRIVLAČE: OVIH 10 rasa pasa će se lepo slagati sa vašom mačkom!
pexels.com

Ljudi se obično dele na one koji vole mačke i na one koji preferiraju pse. Ipak, oni koji gaje ljubav prema životnjskom svetu često vole obe vrste životinja i željni su da im pruže svoju ljubav i pažnju. Iako kuce i mace u istom životnom prostoru nekada znače i konstantan haos, svađu, jurnjavu i dreku, to nije baš uvek slučaj. Naime, ovaj tekst je živi dokaz da postoje kucani koje su mačkama savršeni cimeri te vam portal Srećna Republika predstavlja 10 rasa pasa koji su idealni za suživot sa macama.

BASET

Baset  je odan, strpljiv i vrlo tolerantan prema drugim ljudima i životinjama. Kombinacija mirne prirode ove pasmine i lenjosti znači da je veća verovatnoća da će se maziti sa mačkom nego juriti za njom.

MOPS

Mopsevi su neverovatno srdačni prema skoro svima, bilo da su u pitanju ljudi ili mačke. Mrze da budu ostavljeni sami, pa bi mačka, kao prijatelj u igri, mogla da bude pravo rešenje za smanjivanje njihove teskobe zbog odvajanja.

LABRADOR RETRIVER

Entuzijastičan i otvoren, labrador retriver je jedna od najdruželjubivijih pasmina koje postoje. Možda će juriti mačku koju ne poznaju, ali bez problema će postati prijatelji sa mačkama koje su deo njihove porodice.

PATULJASTI KONTINENTALNI ŠPANIJEL

Odrasli patuljasti kontinentalni španijel je, otprilike, iste veličine kao mačka, što je možda jedan od razloga zašto se čini da imaju prirodnu sklonost prema njima. To je pasmina koja voli igru i nije ih baš briga da li je njihov drug u igri drugi pas, čovek, mačka ili teniska loptica.

BULDOG

Iako izgledaju malo mrzovoljno, buldozi su zapravo veliki mekušci, savetuje portal index.hr. Poznati su po svom prijateljskom temperamentu i lako sklapaju drugarstva sa svim životinjama, uključujući i mačke.

ŠKOTSKI OVČAR

Škotski ovčari su uzgajani za čuvanje stoke, pa se prirodno dobro slažu sa drugim životinjama. Poznati su po tome da vole decu, a ova naklonost često može da se proširi i na mačke.

BIGL

Uzgajani za lov u grupama, biglovi imaju prirodnu sklonost ka tome da vreme provode sa drugim životinjama. Tradicionalno, to su uglavnom bili drugi psi, ali podjednako je verobatno da će videti i mačku kao člana čopora.

ZLATNI RETRIVER

Ono što važi za labradora, obično važi i za zlatnog retrivera. To je svakako slučaj kada su u pitanju mačke kao prijatelji, jer je zlatni retriver podjednako sjajan mačji pratilac kao i labrador.

KAVALIRSKI ŠPANIJEL KRALJA ČARLSA

Još jedna pasmina slične veličine kao prosečna mačka, kavalirski španijel kralja Čarlsa bi mogao da ima čvrsto prijateljstvo sa mačkom. Nemaju nimalo agresivnu narav, ali su neustrašivi, što znači da neće trpeti maltretiranje od strane mačke u kući.

KOVRDŽAVI BIŠON

Kovrdžavi bišoni su neverovatno srećni i energični psi koji žele da budu prijatelji sa bilo kim. Jedini problem koji biste mogli da imate jeste taj što bi mačka mogla da smatra da je vaše štene previše prijateljski nastrojeno kada želi malo vremena samo za sebe.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)