Mace

NA ULICI JE PRONAŠAO IZMUČENU MAČKU PUNU PARAZITA KOJA JE JEDVA HODALA: Kada ju je odneo kod veterinara otkrivena je neverovatna istina o toj životinji! (FOTO/VIDEO)

Priča o ljubimcu Alison i Dina Linga iz Četama obišla je čitav svet i to nakon što je mačka preživela čudo, a njena reakcija kada je ugledala vlasnika rasplakala je mnoge.

24.05.2023 16:01

NA ULICI JE PRONAŠAO IZMUČENU MAČKU PUNU PARAZITA KOJA JE JEDVA HODALA: Kada ju je odneo kod veterinara otkrivena je neverovatna istina o toj životinji! (FOTO/VIDEO)
shutterstock.com

Vlasnici ljubimaca najbolje znaju koliko im te životinje znače i koliku su im radost unele u dom kad su odlučili da ih u njega unesu. Ipak, odgajanje životinja sa sobom nosi raznorazne izazove, pa se mnogi slažu da to često podrazumeva i činjenicu da se o njima treba brinuti kao o detetu. Upravo tako su radili Alison i Din Ling iz Četama u Kentu, odgajavši s puno ljubavi svoju mačku punih 25 godina. Ipak, posle toliko vremena zajedničkog života dogodio im se trenutak nepažnje i oni su je izgubili. 

Dve godine trajala je njihova agonija, ali nijednog trenutka nisu gubili nadu i pokrenuli su mnogobrojne akcije ne bi li ušli u trag svom, kako su govorili, članu porodice. 

Mačku je jednog dana slučajno na ulici pronašao čovek velikog srca koji ju je, videvši kako se muči, odveo kod veterinara. Pošto se vest o nestanku ljubimca porodice Ling već proširila, a bilo je jasno da je ona nekome pripadala, pokrenut je apel da se pronađu vlasnici

Posle pune dve godine oni su pronađeni i susret je bio veoma dirljiv. 

- Prepoznala je miris mog muža i bukvalno je zaplakala. Taj jauk je bio neverovatan. Sada se opušta sa nama i dobija mnogo maženja i poslastica - rekla je Alison za Dejli mejl.

Budući da je mačka bila stara, bračni par je strepeo da je u međuvremenu preminula. Ipak, kako se ispostavilo, bila je mnogo snažnija nego što je iko verovao, ali se zbog neuhranjenosti teško kretala. Takođe, nenaviknuta na spoljašnje uslove, sama nije oštrila kandže pa su joj one toliko narasle da nije mogla da korača. 

Budući da veterinari nisu uspeli da pronađu čip ispod životinjine kože, u akciju pronalaska mačke uključila se organizacija "Izgubljene i pronađene životinje" koja je uputila apel preko svih svojih kanala. Ubrzo je Alison prepoznala svog ljubimca, iako je mačka bila u teškom stanju i nije bila ni nalik onoj životinji od pre dve godine.

- Dve godine je živela bez kuće i brige. Bila je mršava, imala je samo 2,5 kg, kao i parazite i buve i nije mogla da hoda zbog kandži - ispričala je Alison.

Nataša Mekfi, osnivačica grupe za izgubljene životinje, rekla je kako je divno i neverovatno što je maca došla do svojih pravih vlasnika i što se vratila kući.

- Većina mačaka ne doživi te godine u zatvorenom, a kamoli napolju sama - zaključila je ona.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)