Kuce

ONI ŽIVE NAJDUŽE! Rase pasa uz koje nećete morati da prebrojavate godine!

Ukoliko ste rešili da svoj dom osvežite jednim novim članom, mi vam otkrivamo koje su to rase čiji primerci mogu da požive i do 20 godina.

13.04.2022 15:30

ONI ŽIVE NAJDUŽE! Rase pasa uz koje nećete morati da prebrojavate godine!
shutterstock.com

Jedna od strašnih istina koje postajete svesni kada udomite ili kupite psa jeste da ćete verovatno s ogromnom razlikom u godinama nadživeti svog voljenog ljubimca, s obzirom na to da prosečan pas živi samo od 10 do 13 godina. Zato vam portal Srećna Republika predstavlja 5 rasa koje imaju najduži prosečni životni vek, pa uz njih možete biti makar malo opušteniji.  

1. Čivava

Možda ćete se iznenaditi kada vam kažemo da male rase pasa obično žive duže od velikih pasa, a dokaz za to je čivava. Ova čigrica može u proseku da poživi čak 15 do 20 godina, što je impresivno.

2. Džek Rasel terijer

Još jedan mali pas sa dugim životnim vekom. Džek Rasel terijer takođe može da živi čak i do 20 godina, iako im je u proseku trajanje životnog veka oko 16 godina.

3. Australijski govedar (australijski stočarski pas)

Australijski govedar po imenu Blui drži rekord za psa koji je najduže živeo, budući da je dostigao neverovatnih 29 godina. Psi ove rase obično žive oko 15 godina.

4. Pudlica

Dok standardne pudlice i minijaturne pudlice žive relativno dugo, igračka pudlica ih obe nadmašuje sa životnim vekom do 18 godina, piše portal scotsman.com

5. Bigl

Zvanično najstariji bigl zvao se Buč, iz SAD, i on je poživeo 28 godina. Uobičajeno se može očekivati da će biglovi živeti između 12 i 16 godina.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)