Ostali ljubimci

DA LI VLASNICI PASA VIŠE VOLE LJUBIMCA OD PARTNERA? Šokanto istraživanje podelilo je javnost!

Studija koja se bavila izučavanjem odnosa vlasnika pasa i njihovih ljubimaca pokazala je neverovatne rezultate.

11.04.2022 19:30

DA LI VLASNICI PASA VIŠE VOLE LJUBIMCA OD PARTNERA? Šokanto istraživanje podelilo je javnost!
unplash

To stvorenje ušlo je u vaš život i promenilo ga iz korena. Brinete se o njemu kao o članu porodice i ne možete više da zamislite dan bez njega, čak mislite da je pre njega sve bilo toliko dosadno i prazno. Ne, ne govorimo ovde o partneru koji svojim prisustvom ulepšava vašu svakodnevnicu, već o ljubimcu za koga sigurno znamo da svaki drugi od vas poseduje.

Briga o ljubimcu je jednako važna kao i briga o čoveku i nosi sa sobom veliku odgovornost. Ponekad možda zavirite u svoj džep ili se prebrojavate i shvatite da njegova hrana košta više od vaše večere, ali bitnije od svega je ljubav koju pružate vašem ljubimcu. Možda nekad i previše?

Studija izazvala veliko iznenađenje  

Mnogi tvrde da su vlasnici ljubimaca druga vrsta ljudi i da su podredili svoj život novom članu porodice. Za njih, čini se, nema veće radosti nego kada se vrate sa posla, a na vratima ih dočekaju male šapice i veselo biće željno maženja, pažnje i ljubavi. Međutim, sve je to lepo dok drugi ne trpe. Naime, prevelika posvećenost ljubimcu ponekad može značiti zanemarivanje ljubavi prema partneru. Jedna studija koja se bavila odnosima vlasnika i ljubimaca, pokazala je iznenađujuće rezultate. Ispostavilo se da skoro svi vlasnici preferiraju više svoje ljubimce nego partnera.

unplash

Ponekad drugi trpe zbog ljubavi prema ljubimcu

Radije biraju maženje sa ljubimcem

Četvrtina ispitanika pomenute studije radije bi se ušuškala na kauč sa svojim psom nego sa partnerom. Objektivno gledajući, mnogi će pronaći neku zamerku za gledanje filmova sa partnerom. Partner možda nešto prigovori, dok vas ljubimac samo gleda i spava. Takođe, mnogi su priznali da im partner ponekad postavlja previše pitanja, dok se ljubimcem to ne može dogoditi.   

Uticaj na mentalno zdravlje

Mnogi vlasnici pasa i mačaka su istakli da im prisustvo ljubimca utiče na opšte psihičko i emocionalno zdravlje i da šetnja sa njima deluje terapeutski. Važan činilac u svemu tome je i boravak u prirodi gde se, makar na tren, zaboravlja na probleme.

unplash

Ljubimci su dobri za mentalno zdravlje, pokazuju istraživanja

Više poljubaca za psa 

Trećina ispitanih u istraživanju rekla je da radije novac i poklone troše na svog psa ili mačku nego na partnera. Darežljiviji su kada su njihovi ljubimci u pitanju i ne postavljaju pitanja koliko je novca potrebno za nešto. Takođe, svog malog člana porodice radije grle i ljube nego svog partnera.

Fotografisanje i rođendani 

Možda je pomalo oražavajuće da su vlasnici pasa priznali da u telefonu imaju više fotografija svog ljubimca nego supružnika ili dečka. Mnogi i radije pričaju o njima nego o partnerima i čak se više raduju susretu s ljubimcem. Takođe, neizostavni su rođendani i posebne prilike, a kao što su uključeni članovi porodice tako su i ljubimci tokom tih ceremonija imaju svoje posebno mesto.

unplash

Pojedinci više uživaju da fotogrfiše svog ljubimca nego druge

Naravno, u stvarnosti se dve ljubavi ne mogu uporediti, niti jedno može da zameni drugo. Međutim, prilikom prve svađe i neslaganja s partnerom odmah vam pada napamet da ga iselite iz kuće, dok je sa ljubimcem situacija mnogo drugačija. Ipak, verujemo da ljubavi ima dovoljno za sve i da u vašem srcu ima mesta za mnoge, kako ljude, tako i životinje. 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)