Kuce

Žena kažnjena jer nije pokupila pseći izmet: Kazna stigla posle šest meseci iz grada udaljenog 650 kilometara

Španjolka je dobila kaznu od 570 dolara za „zločin“ koji je njen pas učinio šest meseci pre toga

18.02.2022 11:00

Žena kažnjena jer nije pokupila pseći izmet: Kazna stigla posle šest meseci iz grada udaljenog  650 kilometara
Pixabay

Neimenovana žena iz Paterne, iz regije Valensija, dobila je podsetnik na provedeni odmor u Benalmadenu prošlog avgusta u vidu kazne od 570 dolara jer nije pokupila izmet svog ljubimca, bulterijera.

Odmah se postavlja pitanje kako su vlasti u primorskom gradu, u Malagi, udaljenom 650 kilometara od njenog mesta stanovanja, to ustanovili posle šest meseci?

U obaveštenju koje je dobila, vlasnici je stavljeno do znanja da je njen pas „zločin“ počinio 26. avgusta, sa tačno navedenom ulicom gde je izmet pronađen.

Pixabay

Kazna od 570 dolara je stigla posle šest meseci

 

Ono što vlasnica ovog psa nije znala je da lokalne vlasti od 2014. godine sarađuju sa kompanijom za prikupljanje i održavanje baze podataka DNK pasa iz Španije. Glavni cilj kompanije je da koristi uzorke za sprečavanje napuštanja i zlostavljanja kućnih ljubimaca, ali se ista tehnologija može primeniti na one koji ne skupljaju izmet za svojim psima.

Vlasnica bulterijera je u septembru čipovala i registrovala svog ljubimca, u slučaju ako se ikad izgubi. Nije mogla ni da pretpostavi da će joj to doneti paprenu kaznu.

Pixabay

Kazna za neuklanjanje izmeta može doći i posle nekoliko meseci

 

Očigledno, vlasti u Benalmadenu su uzeli uzorak izmeta koji je žena ostavila na putu Navara i DNK podatke su ostavili u bazi. Čim je registrovala psa, sistem je prijavio poklapanje i kazna joj je stigla na vrata.

Ovakve vesti imaju za cilj da upozore druge vlasnike da skupljaju izmet za svojim ljubimcima jer kazna može da dođe i posle nekoliko meseci, prenosi Oddity Central.

Komentari (1)

Lucky

18.02.2022 18:34

Nego sta!!! Kod nas komunalna policija glumi pocasnu gardu ,sve rade sen svig posla !!! Nikada nikig nisu kaznili stk ne skuplja za svinim ljubimcima,ili pljuje po javnom pristoru,sto bacaju djubre kroz prozor.Ali zato sto dete uge u neki travnati prostor na kome pise ne gazi travu eeee tu jesu ,cak su im i komentari bili ,,pa vezite dete,,I ako po istom tom prostoru jure psi i i kake gde stignu.Ma ovo je drzava samo na papiru,obicna mahujasko meswtarska rupetina,gde svako gleda samo da se nadrpa .