VERAN KAO PAS!

I U DOBRU I U ZLU: OVIH 15 rasa pasa će uvek biti pored vas!

Ne kaže se za džabe da je pas čovekov najbolji prijatelj, a ove pasmine to i dokazuju!

08.02.2022 15:57

I U DOBRU I U ZLU: OVIH 15 rasa pasa će uvek biti pored vas!
pexels.com

Svi vole da kažu da se njihov porodični pas ističe iznad svih ostalih. Rase pasa koje su lojalnije obično idu ruku pod ruku sa najboljim psima za porodice. Neki psi su više zaštitnički nastrojeni prema svojim vlasnicima, ali psi svoju privrženost pokazuju na različite načine.

To znači da su prijateljski nastrojeni prema drugim ljudima, ali su slabi na svoje vlasnike. Psi koji su kroz istoriju radili sa ljudima, bilo kao psi čuvari ili radni psi na imanju, imaju jaču vezu sa njima, koja se prenosi sa generacije na generaciju. I ne dozvolite da vas veličina zavara, mali psi su takođe odani pratioci! Portal Srećna Republika vem predstavlja 15 najodanijih rasa pasa. 

Labrador retriver

Ovaj pas je odličan izbor za porodice sa malom decom ili drugim psima. Labradori se slažu sa svima i beskrajno vole svoje vlasnike. Oni su najpopularnija rasa i podjednako su srećni, energični i lojalni.

Buldog

Uprkos svom ponekad grubom izgledu, buldozi su prijateljska i mirna rasa koja je odličan saputnik. Mislim, ko se ne bi zaljubio u to mekano lice? Oni su popularni psi za u krilo, uprkos njihovoj težini od skoro 23 kila.

Zlatni retriver

Zlatni retriveri su verovatno na vrhu liste kada pomislite na prijateljske i odane porodične pse. Kroz istoriju, ovi psi su bili poznati kao otvoreni, moćni lovački saputnici sa beskrajnom energijom i lojalnošću.

Nemački ovčar

Izvorno su nemački ovčari uzgajani da budu savršeni radni pas za svoje ljudske pratioce. Ovi inteligentni, dobro obučeni i samouvereni štenci su divni porodični psi, odlični su sa decom, i više su vezni za ljude u odnosu na druge pse.

Bigl

Biglovi i baseti vode poreklo od psa Svetog Huberta. Korišćeni kao lovački psi kroz istoriju, biglovi su neverovatno lojalni, smešni i izražajni mali psi, piše portal thepioneerwoman.com

Mops

Mopsovi žive da vole i budu voljeni zauzvrat, čineći njihove svetlucave oči i izražajna lica neodoljivim za ljubitelje kućnih ljubimaca. Mopsi su sićušni, fantastični porodični psi i veoma prilagodljivi, srećni što žive bilo gde sve dok su sa svojom osobom.

Irski seter

Još jedan pas uzgojen da pomogne ljudima u lovu, irski seteri su veoma umiljati prema svojim ljudima. Njihova druželjubiva i slatka priroda ih čini prijateljskim, srećnim što se igraju sa malom decom i željnim da udovolje odraslima. Osim toga, posebno su poznati po svojim mekom, crvenkasto krznu.

Briselski grifon

Ova kuca možda izgleda kao majmunče, ali briselski beloglavi su inteligentni i uvek na oprezu, ali nepoverljivi prema strancima, pa će ostati uz vas jer vam toliko veruju. Samo imajte na umu da nisu najbolji sa vrlo malom decom ili drugim psima.

Njufaundlendski pas 

Ispod medvedih crta lica i paperjastog krzna Njufaundlendera nalazi se izuzetno strpljivo i odano štene. Malo je reći da su prijateljski nastrojeni, oni vole da se maze sa porodicama i jako su nežni. Samo nemojte potcenjivati njihovu veličinu, prvobitno su uzgajani da bi pomogli ribarima da vuku mreže i vuku drva.

Francuski buldog

Porodice zaista vole francuske buldoge. Ovo su šarmantni psi i iznenađujuće, takođe su odlični psi čuvari. Iako vole da sklapaju nove ljudske prijatelje, njihova lojalnost će uvek biti na prvom mestu kod njihovih vlasnika.

Dugodlaki škotski ovčar

Sećate li se klasika “Lesi se vrati kući”? U ovoj priči, škotska ovčarka Lesi prelazi nekoliko kilometara da bi se vratila dečaku kojeg voli, čineći ovu rasu poznatom po tome što je razigrana, zaštitnički nastrojena i ljubazna prema deci u porodici, ali i posvećena.

Australijski ovčar

Ovi prelepi štenci su nazvani „pastirskim psom po izboru kauboja“. Oni su pogodni za obuku, neumorni i izuzetno inteligentni, a kada se povežu sa nekim, njihova lojalnost je nepokolebljiva.

Česapik retriver

Retriveri su često među lojalnijim psima, pa ni Česapik retriveri nisu izuzetak. Idite u lov sa ovim psima ili učestvujte u sličnoj zajedničkoj aktivnosti i oni će vam se osećati veoma bliski i biti sjajni saputnici na otvorenom. Vole vodu.

Pirinejski planinski pas

Veličanstveni i budni čuvari porodica, veliki pirenejski psi često teže preko 40 kilograma! Uopšteno se opisuju kao blagi, ali veoma zaštitnički nastrojeni uprkos njihovoj mirnoj prirodi. Posvećeni su svojim ljudima i njihovoj bezbednosti i možda će biti bolji sa starijom decom i odraslima.

Bernardinac

Ovo je priča o nežnom džinu! Bernardinci su zapravo poznati po tome što su psi dadilje jer su pažljivi i strpljivi sa decom. Oni su prilično otvoreni prema strancima i drugim psima, ali su uglavnom posvećeni svojim ljudima.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)