Spasilac

OVČARKA TINSLI DOVELA POLICIJU DO MESTA NESREĆE: Spasila vlasnika od smrzavanja

Pas je lutao putem i na sve načine pokušavao da privuče pažnju kako bi ljude odveo do mesta nesreće

04.02.2022 13:00

OVČARKA TINSLI DOVELA POLICIJU DO MESTA NESREĆE: Spasila vlasnika od smrzavanja
YouTube/printscreen

U medijima se pojavio još jedan primer koliko su psi mogu da budu od pomoći čoveku u nevolji.

Ovčarka Tinsli privukla je pažnju pošto je stajala na mostu i lajala na automobile. Zabrinuti građani su pozvali policiju Nju Hempšira koje izašla na teren da proveri o čemu se radi, javio je CNN.

Policajac Tom Sandberg i njegove kolege ubrzo su našli velikog psa koji je bio uplašen i nervozan, a poručnik Dan Baldasare je rekao da su ga pokušali da ga pomere sa puta. Ali nisu uspeli. Svaki put kad bi joj se približili, ona bi im pobegla i vraćala se na isto mesto gde su je pronašli.

- Stajala je na vrhu nasipa i gledala dole - rekao je poručnik Baldasare.

YouTube/printscreen

Tinsli je stajala na nasipu i na sve načine je pokušavala da privuče pažnju građana i policije

 

Policajci su primetili oštećeni deo ograde, a onda i prevrnut kamion. Jedan od dvojice povređenih muškaraca je bio Tinslin vlasnik.

Vozači kamiona su od siline udara ispali iz kamiona koji se prevrnuo na krov, bili su smrznuti a na njihovom telu su bile vidljive brojne povrede.

Policajci su shvatili da im je ona privlačila pažnju kako bi spasila svog gazdu nakon nesreće.

-Stvarno čudesno, spasila im je život. Sumnjam da bi preživeli noć na ovako niskim temperaturama, rekli su iz policije koji su povređene prevezli u lokalnu bolnicu.

Nakon nesreće, za CNN se oglasio Tinslin vlasnik, Kam Londri:

-Ona je moj anđeo čuvar. Nisam mislio da je toliko pametna da napravi tako nešto, rekao je Kam dodavši da ona stalno putuju sa njim i da je prilično razmažena, ali da će njena hrabrost i heroizam biti dodatno nagrađeni.

-Dobije sve što poželi. Sad moram smisliti nešto posebno. Uveče će svakako dobiti malo češkanja, a za večeru ću joj pripremiti neku divljač ili hamburger, kaže ponosni vlasnik psa heroja, prenosi 24sata.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari. (1)

sara

04.02.2022 13:40

Divno, pametni i najiskreniji prijatelj!!!!.