Samo u Japanu

ZEMLJA U KOJOJ PSI UŽIVAJU U LUKSUZU: Od taksija do toplih banja i kafića

U Japanu veliki broj domaćinstava ima kućnog ljubimca zbog čega su se razvila nova zanimanja i usluge

08.01.2022 11:35

ZEMLJA U KOJOJ PSI UŽIVAJU U LUKSUZU: Od taksija do toplih banja i kafića
Pixabay

Japanci veoma vole životinje i procenjuje se da oko 20 miliona domaćinstava u ovoj zemlji ima psa ili mačku kao kućnog ljubimca. Zbog te ljubavi razvila su se i nova zanimanja i nove usluge, a ovo su samo neke od njih:

Taksi za kućne ljubimce

U nekoliko japanskih gradova registrovani su taksisti koji pružaju uslugu vožnje vlasnicima pasa uz posebne pogodnosti kako bi se pas bezbedno prevezao do željene lokacije, uz slušanje kompilacije sa muzikom namenjenom psima pod nazivom „Dremas of Dogs“.

Ovom uslugom može da se pohvali i Beograd gde ima vozača koji obožavaju svoje četvoronožne mušterije.

Pet friendly hoteli

Za one koji žele da pobegnu iz užurbanog gradskog života, zajedno sa svojim psom, na raspolaganju im je Doggi's Island Resort&Villa. Ovo ultra luksuzno odmaralište nudi četiri vile, od kojih svaka ima svoju jedinstvenu estetiku. Psu je na raspolaganju kupanje u bazenu i spremanje kulinarskih specijaliteta namenjenih samo njima. Kako je sve luksuzno, tako su i vlasnicima i psima na raspolaganju visokokvalitetne potrepštine, kao što su organski šamponi i kese za izmet.

Kafići 

U Japanu postoji specijalizovani kafić gde možete da se družite sa svojim krznenim četvoronošcem i gde ćete dobiti hranu koja je podjednako dobra i za pse i za ljude, od ćufti i pilećih odrezaka do pica i kolača. U ovom kafiću možete da proslavite rođendan svog psa, uz poseban tanjir rolovane piletine, i družite se sa drugim vlasnicima i njihovim ljubimcima.

 

 

Topli izvori 

Ako je ljudima potrebno opuštanje od stresa, zašto to ne bi mogli da iskuse i psi? U pojedinim salonima, pored šamponiranja i kupanja, psi mogu da uživaju u blagodetima toplih banja, opuštajućim masažama i kapsulama sa kiseonikom kako bi očistili pore. Sve vreme tu su treneri i profesionalci sa kojima vlasnici mogu da se konsultuju i posavetuju o zdravstvenim problemima koje pas eventualno ima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yoko (@yoko_yuzu1122)

 

Čuvanje pasa

U Japanu je veoma dobro razvijena služba koja može da pruži potpunu 24-časovnu brigu o kućnim ljubimcima. Pse možete ostaviti u vrtiću za pse ili će neko, po vašem pozivu, doći da brine o njemu. Pored toga, nude se i usluge izvođenja u šetnju i brige o starijim psima.

Pogrebna služba i groblje

Smrt najboljeg četvoronožnog prijatelja može biti veoma bolna a u Japanu postoji mnogo mesta koji pružaju sećanje na kućne ljubimce, uključujući i Memorijalni park za kućne ljubime Minami-Tama. Vlasnici mogu da izaberu jedan od tri načina kremacije: masovnu, individualnu i kremaciju u prisustvu vlasnika. Pogrebno preduzeće za pse nudi i kovčege i izradu nadgrobnih spomenika.

Pixabay

U Japanu možete da izaberete spomenik za svog psa

 

 

Komentari (0)