Kuce

PSI LAJAVCI: Ne prestaju da pričaju i vole da budu pravi AUTORITET!

Ovi psi vole da ćaskaju više od svega na svetu, a evo šta obično imaju da vam kažu.

06.11.2021 20:58

PSI LAJAVCI: Ne prestaju da pričaju i vole da budu pravi AUTORITET!
Pixabay.com

Vlasnici pasa sasvim sigurno vole da razgovaraju sa svojim mezimcima i da slušaju njihovo mišljenje, međutim kada su kuca i vlasnik u društvu brbjivost ove voljene životinje može da bude pomalo naporno. Ovo su rase pasa koj prosto ne zaklapaju, te njihovi vlasnici ponekad hoće da polude.

 

 

Čivave su male i slatke, a kada zalaju na visokoj frekvenciji svima pokušavaju da stave do znanja da im nešto nije po volji. Zapadnoškotski beli terijer, takođe će se potruditi da vas obavesti o svemu što vidi i rado će sa vama podeliti sve što mu padne na pamet, kao i drugi njegovi srodnici poput Kern terijera, za kog važi da se samo mazi, jede i laje, ili škotskog i jorkširskog terijera, koji su takođe mali i glasni. U grupu malih pasa koji vole da pokažu svoju veliku ličnost spada i patuljasti šnaucer, koji se ne libi da dovede u red svoje mnogo veće prijatelje glasnim lavežom. 

 

 

Baset, nemački ovčar i bigl vrlo često laju, a razlog za to je njihova lovačka priroda, zbog koje se osećaju dužno da zaštite dom i  obaveste gazde o eventualnom prolazniku koji je ni kriv ni dužan samo koračao pored vaše kuće. Ipak ovi psi se vode logikom, bolje sprečiti nego lečiti, što svakako ne može da škodi, zar ne?

Sa preslatkim sibirskim haskijem uvek ćete naći neku temu za razgovor, a čini se da njemu to nikako ne može teško da padne, već i sam uživa da laje i ostavlja utisak prave pametnice. Još jedna pametnica je i jazavičar koji zaista zna odgovore na sva pitanja, a uprkos tome što je sitan u svetu pasa definitivno predstavlja jedan od najvećih autoriteta. 

 

 

Ako niste ljubitelj glasnih pasa, možda je najbolje da ove rase ipak zaobićete, ali za vas kojima večito treba neko za razgovor ovo je pravi izbor. 

Komentari (0)