Kuce

U KAVEZU JE ŽIVEO 4 GODINE: Dirljiv snimak psa nakon što je oslobođen - i kamen bi zaplakao (VIDEO)

On je u tom malenom prostoru živeo, jeo i vršio nuždu od kad je bio štene.

28.07.2024 11:32

U KAVEZU JE ŽIVEO 4 GODINE: Dirljiv snimak psa nakon što je oslobođen - i kamen bi zaplakao (VIDEO)
Printscreen Youtube/PETA

Pas po imenu Timoti ceo život je proveo zatvoren u malenom žičanom kavezu. Od šteneta do odrasle životinje u kavezu je jeo, spavao, vršio nuždu. Pas je u nehumanim uslovima u Severnoj Karolini živeo pune četiri godine kad su ga pronašli volonteri Međunarodne organizacije za zaštitu životinja PETA.

Pomoć dobrih ljudi

Uprkos zapostavljanju vlasnicu su odbijali da Timotiju pronađu bolji dom, a onda se umešala PETA. Kako je za Newsweek ispričala Dafne Nahminović, potpredsednica ove organizacije uspeli su da se dogovore sa vlasnicima da barem poboljšaju uslove života nesrećnog psa kad već nisu hteli da ga daju nekom drugom. 

- Zamenili smo njegovo plastično sklonište čvrstom drvenom kućicom za pse u koju smo dodali slamu za izolaciju i kako bi mu bilo toplije tokom zime. Volonteri naše organizacije obezbedili su Timotiju hranu, poslastice, igračke i zaštitu od buva. Tek u kontaktu sa njima životinja je pokazala određenu interakciju sa ljudima - rekla je ona.

Kako vlasnici nisu pristajali da psa predaju PETA volonteri su ga posećivali godinama. Vlasnicu su se pravdali kako su psa dobili na poklon od sina, ali su vremenom i sami shvatili da nesrećna životinja zaslužuje bolji život i konačno su ga predali PETA.

U snimku koji su zabeležili volonteri ove organizacije vidi se siroti pas koji je prvi put u životu kročio van kaveza. Njegova reakcija rasplakala je mnoge, a Timotiju nije trebalo dugo da se navikne na život van žičanog kaveza.

Njegova dirljiva priča naišla je na veliki odjek u javnosti i ubrzo su se javio bračni par iz države Njujorka koji je poželeo da ga udomi i pruži mu bolji život. Lori i Majk su se nedavno preselili u severni deo države Njujork iz Virdžinije, pa su poslali zahtev PETA da udome psa. 

Timoti je tako posle mnogo muka pronašao vlasnike koji brinu o njemu sa puno ljubavi i pažnje. Ima veliko dvorište u kome može da trči, a često idu i u duge šetnje na otvorenom u kojima pas posebno uživa.

- Ljudi često uzimaju pse ne svatajući kakva je to obaveza, a onda ih odbace. Svaka životinja ima svoje potrebe i osećanja. Nekad je intervencija nekog dobrog Samarićanina jedino čemu ove životinje mogu da se nadaju - poručila je Nahminović i apelovala na vlasnike da se savesno odnose prema svojim kućnim ljubimcima. 

Komentari (0)