Kuce

"PA ON JE DŽIN!" Vlasnica počela da kupa francuskog mastifa, njegova reakcija je neprocenjiva! (VIDEO)

Maks Filipo je pas koji je privukao veliku pažnju svojim izgledom na društvenim mrežama.

20.02.2024 19:10

"PA ON JE DŽIN!" Vlasnica počela da kupa francuskog mastifa, njegova reakcija je neprocenjiva! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/coronemfduw

Decenijama unazad je trend imati psa za kućnog ljubimca, a sa razvojem tehnologije i društvenih mreža dostupnije nam je da vidimo kakvih sve rasa ima i na koji način se odgajaju. I dok se neki vlasnici radije odlučuju za male rase pasa, drugi radije preferriraju krupnije primerke radi zaštite, čuvanja domaćinstva ili jednostavno tako vole. 

Shutterstock

Mnogi se uz svog ljubimca osećaju manje usamljeni

Zastrašujući izgled mnogih od njih poput onih koji su poreklom sa Tibeta šokirao je mnoge, pa su ljudi mislili da su u pitanju medvedi, a ne psi. Veliku pažnju sada je privukao i drugi pas iz Meksika koji je svojom pojavom šokirao korisnike mreže TikTok nakon što se pojavio snimak njegovog kupanja. Makso Filipo, kako se zove ovaj pas, a čije snimke pod tim imenom na njegovom profilu objavljuje njegova vlasnica privukao je veliku pažnju svojim gigantskim izgledom.

Pas čija je glava skoro tri puta veća od glave njegove vlasnice u snimku je pomalo snuždenog izraza lica dok ga vlasnica strpljivo kupa. Ogroman kućni ljubimac smešten je u posebnu čeličnu kadu, a mnogi korisnici mreže smatraju da će joj trebati tri dana da okupa ljubimca.

 

 

- Izgleda izuzetno umorno... Treba da spava.

- Za ovog psa ti treba tri dana da ga okupaš!

- On je baš veliki dečko.

- On je džin... Prelepo!

- Ali, kakva mu je facijalna ekspresija...

- Prelep pas, zaista prelep - bili su neki od komentara.

Iako je na prvi pogled pas mnogima delovao zastrašujuće, većina je priznala da bi rado voleli da ga imaju za ljubimca, te da je na mnogo načina poseban. Pas je iz Meksiko Sitija, a inače se radi o rasi francuski mastif, odnosno bordoška doga.

Pas potiče iz Bordo regiona u Francuskoj, zbog čega je dobio i to ime. Ovaj pas je po prirodi miran, privržen, odan, hrabar i porodičan, a uz sve to je i odličan čuvar.

Dostiže visinu do 67 centimetara, a može biti težak do 65 kilograma kad je reč o mužjaku, dok ženka dostiže visinu svega dva centimetra manje od mužjaka. Pas nije zahtevan za održavanje i dovoljno je sedmično četkanje zbog kratke dlake, jer se retko linja. Voli da spava i uživa u maženju. Ljubitelj je noćnih šetnji. Karakterišu ga veliko mišićavo telo i ogromna njuška, a iako je otporan na bolesti ima često problem sa disanjem i određenim srčanim manama. Ova rasa pasa živi između 10 i 12 godina.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)