Kuce

PAS U PRIHVATILIŠTU JE BIO TOLIKO TUŽAN DA I POGLED NA NJEGA BOLI: Jedan momak ga je udomio, a ono što je usledilo dovešće vas do suza! (FOTO+VIDEO)

Ljubav može da izleči, ali isto tako i da povredi.

16.07.2023 11:00

PAS U PRIHVATILIŠTU JE BIO TOLIKO TUŽAN DA I POGLED NA NJEGA BOLI: Jedan momak ga je udomio, a ono što je usledilo dovešće vas do suza! (FOTO+VIDEO)
Instagram-adoptingd0gs

Mnogi će se složiti da su životinje u prihvatilištima najtužniji prizor. Tamo dospevaju svi ljubimci koji su neželjeni, kojima je vasnik preminuo, ili prema kojima su se vlasnici ponašali na neprikladan i nasilan način. Ma koliko se ljudi koji rade u prihvatilištima trudili da svakoj životinji posvete pažnju, njih uvek ima previše, pa je ta zamisao skoro pa nemoguća.

Pojedini psi, koliko god neverovatno zvučalo, prolaze kroz period depresije bilo zbog smrti vlasnika, nasilnog ophođenja prema njima i po pravilu su povučeniji od ostalih. Ono što je ključno kod životinja u ovakvom psihičkom stanju jeste povratiti njihovo poverenje što je veoma teško. Upravo takvog psa je udomio momak po imenu Džo.

On je snimio svoj prvi susret sa ovim psom koji se desio pre godinu dana. Džo je ušao u kavez, a pas je bio veoma uplašen, do te mere da se povukao u supotni ćošak. Tuga u očima ove životinje je više nego očigledna, ali ovaj momak mu se obratio veoma pažljivo i sa velikom ljubavlju. 

- Polako druže, ići ćemo korak po korak, sve će biti u redu - rekao mu je Džo.

Nakon godinu dana Džo je podelio drugi snimak gde možemo videti potpuno drugačijeg psa. On je uhranjen, aktivan i očigledno srećan. Bio je okružen ljubavlju, pažnjom, i imao je društvo još jednog krznenog drugara. Ono što je očigledno jeste da se vratio u stanje u kojem je verovatno bio i pre traume koju je doživeo, a ono što je najvažnije u njegovim očima nema tuge. 

Snimak je za par dana dobio oko 784.000 lajkova na Instagram profilu njegovog novog vlasnika. Komentari i pohvale nisu prestali da se nižu, a Džo je dobio mnogo komplimenata za svoju velikodušnost.

 

- Neverovatna promena! Sve čestitke za vlasnika!

- Nijedna životinja ne bi smela da preživi ovo što je preživeo ovaj pas.

- Kada sam pogledala prvi video snimak tuga u očma ovog psa je i mene dovela do suza. Hvala Bogu da još uvek ima dobrih ljudi.

- Karma je čudo, ma šta preživeo ovaj pas, na kraju mu je život podario najboljeg mogućeg vlasnika i život kakav zaslužuje.

- Razlika u pogledu ovog psa od pre godinu dana i sada je neverovatna.

- Džo, sve čestitke, odličan posao! - bili su samo neki od komentara.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)