Kuce

SVAĐALI SU SE, A ONDA JE NJIHOV PAS URADIO NEŠTO ŠTO IH JE SKAMENILO: Vlasnici Haskija nisu mogli da veruju svojim ušima! (VIDEO)

Ženka rase Sibirski haski zove se Safi, a preko noći je postala svetska zvezda.

13.02.2023 10:28

SVAĐALI SU SE, A ONDA JE NJIHOV PAS URADIO NEŠTO ŠTO IH JE SKAMENILO: Vlasnici Haskija nisu mogli da veruju svojim ušima! (VIDEO)
Printscreen/Tiktok/sapphie_the_pomsky

Svi ljudi koji imaju nekog ljubimca, a naročito psa, znaju da je rad sa njima veoma zahtevan i da kod mnogih od njih socijalizacija mora da podrazumeva i dresuru. Iako psi ne govore, uz napor vlasnika koji sa njima rade, oni zapravo mogu da nauče mnogo štošta, pa čak i da izraze želju na određeni način. 

Osim toga, iako se često čini da vaš ljubimac stoji sa strane i samo nemo posmatra dešavanja oko sebe, istina je da on aktivno učestvuje u svemu što se u domu dešava, posebno ako je u pitanju nekakva diskusija ili rasprava. Ima, naravno, i onih koji su spremni da više nego aktivno učestvuju u raspravi, a jedan od njih je i ženka Safi rase Sibirski haski, koju na TikToku prati 4,9 miliona ljudi. Ona bi u svakom drugom slučaju bila samo još jedan ljubimac od milion drugih da u sadržajima koji objavljuju njeni vlasnici ne pokazuje izuzetno visok nivo inteligencije.

A evo i kako.  

Printscreen/Tiktok/sapphie_the_pomsky

Safi je u stanju da se sporazumeva sa svojim vlasnicima pomoću zvučne ploče

Dok su vlasnici simulirali svađu pred svojim ljubimcem želeći da vide kako će on reagovati u toj situaciji, Safi se na njihivo opšte iznenađenje aktivno uključila u priču. Ona, naime koristi zvučnu ploču koja je postala veoma poznata među ljubiteljima pasa jer se na taj način životinje lakše izražavaju i pokazuju svoju inteligenciju. Međutim, podrazumeva se, ne uspeju svi ljubimci da savladaju ploču na isti način, a pojedini nikada ne nauče čemu služe dugmići. 

Dok su Safini vlasnici ponavljali "bla, bla...bla" svađalačkim tonom, ona ih je najpre posmatrala, a zatim je uradila nešto neverovatno - počela je da pritiska dugme "ućuti", ali i ostale tipke ne bi li svojim vlasnicima ukazala na to da su "nepristojni". To je nateralo muškarca i ženu da prasnu u smeh, a snimak kojim je sve to zabeleženo je lajkovalo 8,1 milion korisnika.

- Izabralo je stranu i nije bila uopšte suptilna -

- Rekla je šta je imala i to je to - 

- Sve vreme je gledala u njega dok ga nije stavila na njegovo mesto -

- Veoma pametan pas -

- Obožavam ovog psa. Volim način na koji ona zna kako da odgovori - komentarisali su korisnici TikToka.

Inače, muškarac i žena su podelili i dirljicu scenu kada je Safi sela pored njihove tek rođene bebice i izjavljuje joj ljubav pomoću zvučne ploče. Iako su pratioci mislili da će pas pritisnuti pogrešno dugme, demantovao ih je iskazujući nežnost prema bebici koja je ležala pored njega. Korisnici su komentarisali kako je pas lepo dresiran i da su njegovi vlasnici srećni što ga imaju. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)