Kuce

ODRŽANA MEĐUNARODNA IZLOŽBA PASA U TEMIŠVARU: Naša Tamara i njen Boss najbolji u junior hendlingu (FOTO)

Na izložbi su učestovali izlagači iz svih krajeva Evrope.

01.02.2023 16:30

ODRŽANA MEĐUNARODNA IZLOŽBA PASA U TEMIŠVARU: Naša Tamara i njen Boss najbolji u junior hendlingu (FOTO)
Foto: Dejan Gojković

Proteklog vikenda u Temišvaru održana je Međunarodna izložba pasa "Temisoara winter trophy", koja je otvorila ovogodišnju kinološku sezonu u Rumuniji i privukla veliki broj izlagača i ljubitelja pasa iz svih krajeva Evrope.

photo: Dejan Gojković

Tamara Jovanović i pas Boss

 

U pitanju je dvodnevna smotra u organizaciji Rumunskog kinološkog saveza, jedna nacionalna CAC izložba i dve međunarodne CACIB izložbe. Pored velikog broja izlagača iz Srbije, u različitim kategorijama koji su posetili izložbu, tamo je bila i jedanaestogodišnja Tamara Jovanović iz Sremske Mitrovice, kao jedini učesnik iz naše zemlje u junior hendlingu u svim kategorijama. Naša Tamara je u kategoriji od sedam do 13 godina, kod sudije Katalin Radvanski iz Mađarske, osvojila prvo mesto s nemačkim patuljastim špicem pomerancem, inače grand šampionom Srbije CH Stardust New Sentimentom, zvanim Boss.

photo: Dejan Gojković

Tamara Jovanović i pas Boss najbolji u junior hendlingu

 

Nakon što se okitila zlatnim odličjem Tamara nam je rekla da vredno vežba, ali i da sanja o još većim uspesima:
- Uvek se trudim i sa sestrama Andrejom i Nevenom, koje su prošle godine takođe imale mnogo uspeha na nacionalnim izložbama, vredno vežbam sa svojom pomerancima. Inače, san mi je da ostvarim velike pobede na kinološkim takmičenjima - poručila je dobitnica priznanja.

Komentari (0)