Strast

OVAKO IZGLEDAJU SAVRŠENE ŽENSKE GENITALIJE: Muškarci izabrali!

Standardi lepote ovog dela ženskog tela menjali su se tokom godina, a ovo je glavni "krivac".

25.10.2024 23:01

OVAKO IZGLEDAJU SAVRŠENE ŽENSKE GENITALIJE: Muškarci izabrali!
Shutterstock

Nedavna istraživanja otkrila su specifične preferencije muškaraca kada je reč o izgledu ženskih genitalija. Ovo je izazvalo zabrinutost među stručnjacima zbog nerealnih standarda lepote koje, kako tvrde, oblikuje sadržaj filmova za odrasle. Prema rezultatima dve studije, mnogi muškarci, posebno mlađe generacije, preferiraju manje, "ušuškane" stidne usne i minimalnu ili potpuno uklonjenu intimnu "frizuru", što sugeriše da vizuelni sadržaji za odrasle mogu uticati na percepciju normalne ženske anatomije.

Jedna od studija, objavljena u "American Journal of Obstetrics and Gynecology", anketirala je više od 2.400 muškaraca starosti od 18 do 80 godina u Americi. Rezultati su pokazali da je značajan broj mlađih muškaraca, posebno onih između 18 i 24 godine, tri puta skloniji da preferira manje stidne usne. Takođe, više od polovine ispitanika reklo je da im je draži uredno podšišan ili potpuno obrijan izgled, što ukazuje na trend "urednijeg" izgleda. Istraživanje je otkrilo i da stariji muškarci manje pokazuju ovakve preferencije, što ukazuje na promene u standardima lepote između generacija.

Shutterstock

Standardi lepote ženske intime su se vremenom menjali

Druga studija, sprovedena u Australiji i objavljena u "International Urogynecology Journal", dala je slične rezultate. Anketirani muškarci, većinom između 18 i 24 godine, pokazali su slične sklonosti. Naime, 45 odsto ih je preferiralo potpuno obrijan izgled, dok je 30 odsto izjavilo da su im draže "male i ušuškane" stidne usne. I pored toga, većina muškaraca koji su u vezama, čak 75 odsto njuih, izjavila je da svoje partnerke smatra "potpuno normalnim", dok je mali procenat priznao da ima negativne misli pod uticajem slika sa filmova za odrasle.

Autori studije zaključuju da, iako mnogi muškarci nemaju izražene preferencije u vezi sa stilovima intimne frizure vagine, uticaj sadržaja filmova za odrasle ima očiglednu ulogu u oblikovanju standarda ženske lepote. Stručnjaci upozoravaju da su potrebni edukacija i veća svest o raznolikosti ženske anatomije, kako bi se suprotstavili nerealnim standardima i podržali zdraviji i normalnijii pogled na žensko telo, a o tome piše i Daily Mail.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)