Nećete verovati!

LOŠA STRANA ODNOSA: Koje su negativne posledice vođenja ljubavi?!

Svi vole da gužvaju postelju, a mnogi ne veruju da to može da ima ikakve negativne posledice.

04.12.2021 09:39

LOŠA STRANA ODNOSA: Koje su negativne posledice vođenja ljubavi?!
pexels.com

Vođenje ljubavi je nešto u čemu svi parovi, a poneki ljudi i koji nisu u vezi, gotovo svakodnevno uživaju. Lepe emocije, nežnost, ljubavni zanos i vrelina tela povezuju dve osobe i ojačavaju njihov odnos. Međutim, verovali ili ne, seks može da izazove i neke negativne posledice kojima se nismo nadali. Portal Srećna republika potrudio se da nađe odgovor na pitanje koje su to posledice seksa i kako da znamo da li treba da odemo kod lekara.

Bol u blizini genitalija

Kada imate seks u kome posebno uživate u telu se oslobađa hormon oksitocin. On ima lepe posledice poput želje za maženjem i još većom bliskošću sa partnerom, ali može i da zbuni vašu matericu. Ona zbog njega počinje da se grči, što žene prepoznaju kao bol. Ova pojava nije uopšte strašna, ako se pojavljuje ponekada, ali ako to osećate posle svakog odnosa, trebalo bi da posetite lekara.

pexels.com

Devojka koju bole genitalije u krevetu

Krvarenje

Kada vidimo kapljice krvi, koje nisu posledica menstruacije, sve se pomalo zabrinemo i zapitamo da li je to normalna pojava. Ukoliko volite malo grublji seks ili nije bilo dovoljno prirodnog, ili veštačkog, lubrikanta, moguće je da trenje, koje se stvara seksom, izazove pojavu ogrebotina. Te ogrebotine su male i nisu nimalo strašne, ali mogu prouzrokovati da se na vašem toalet papiru pojave kapljice krvi.

Svrab

Ukoliko nakon seksa osetite svrab oko vagine, koji kratko traje, moguće je da imate i neku alergiju na lubrikant ili novu seksualnu igračku. Ukoliko to sve ne koristite, moguće je da ste razvili i alergiju na spermu, koja se može pojaviti u toku bilo kog perioda života. Ukoliko primetite otok ili crvenilo i osećate da svrab kao da nikako ne prestane, posetite lekare.

Ups, morate u WC!

Nije neiobično da nakon seksa pothitno morate u toalet, čak je i vrlo poželjno da odete. Razlog zbog kog morate tako brzo da trknete u WC jeste stezanje materice. Ova potreba je kratkotrajna, ali može biti i jako iritantna, a svakako nije loše i da je ispunite. Bolje da to ne držite u sebi.

Čudni mirisi

Malo znoja, malo drugih telesnih mirisa i voila, cela soba miriše na vas dvoje i vas aktivan seks. Moguće je da ova kombinacija mirisa ne bude baš najprijatnija, ali ako osetite jak miris ribe, vrlo je bitno da odmah posetite ginekologa jer može da bude u pitanju neka infekcija.

Curenje semene tečnosti

Ako se iz kog god razloga odlučite da ne koristite kondome, već da partner svoju semenu tečnost ispušta u vas, sasvim je normalno da ona iz vas i izcuri. Jednostavno, nema gde druge da ode osim napolje. Svakako je poželjno da se nakon seksa istuširate, a ovo je dobar razlog za to.

pexels.com

Devojka u kadi plače

 

Euforija i depresija

Dobar prijatelj svih žena, oksitoicin, koji smo već pominjali, izaziva i osećaj velike sreće zbog čega nakon seksa ponekad mislite da biste mogle i da poletite, međutim postoji i suprotan smer. U toku seksa oslobađaju se i drugi hormoni, a kada njihov nivo nakon seksa opadne, osećaćete se pomalo tužno i deprimirano.