Sex

ŠOK PODACI: Evo posle koliko vremena ženama dosade intimni odnosi u vezi, a kada muškarci gube interes?

Rezultati studije su veoma interesantni.

21.09.2024 16:20

ŠOK PODACI: Evo posle koliko vremena ženama dosade intimni odnosi u vezi, a kada muškarci gube interes?
Shutterstock

Tema intimnih odnosa uvek izaziva mnogo različitih komentara, a to je i slučaj sa velikim britanskim istraživanjem koje je pokazalo da žene gube interes za vođenje ljubavi već posle prvih godinu dana veze, dok je kod muškaraca nakritičniji period od 35. do 44. godine.

U studiji koju su sproveli Univerziteti Southampton i College London, učestvovalo je 4.839 žena i 6.669 muškaraca, u dobi od 16 do 74 godine.

U poređenju sa muškarcima, žene gube interes za intimne odnose, u proseku, već posle godinu dana.

Razlozi su različiti: 

Mnoge od njih priznale su kako su izgubile interes u prvoj godini nakon rođenja deteta, kao i zbog male dece mlađe od pet godina. Česti razlozi za smanjenje želje su i nedostatak emocionalne povezanosti s partnerom, loša komunikacija i zdravstveni problemi.

Alexander Cherepanov / Alamy / Alamy / Profimedia Slično

Brojni su razlozi za pad libida

Očekivano, osobe koje nisu srećne u vezi, bile su mnogo nezadovoljnije intimnim životom. Takođe, različiti stavovi o tome šta vole, a šta ne vole u intimnim odnosima, bili su jedan od glavnih razloga za gubitak želje kod žena.

Za neke žene razlog je bilo arogantno ponašanje partnera, ali i nove tetovaže ili pirsinzi na telu. Od ostalih činjenica spomenuta su i loša iskustva u ranijim intimnim odnosima, pa čak i nasilno vođenje ljubavi.

Interesantna je i činjenica, da za razliku od muškaraca, ženama libido opada mnogo kasnije, između 55. i 64. godine.

Oko 34 odsto žena priznalo je da je izgubilo interes za vođenje ljubavi, dok je to isto izjavilo 15 odsto anketiranih muškaraca, prenosi news-medical.net.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)