Sex

ŽENE SANJAJU DA NJIHOV MUŠKARAC OVO ZNA: 7 ključnih stvari vezanih za vrhunsko uživanje dama u intimnim odnosima

Otvorena komunikacija je najvažnija, a jači pol ovo mora imati u vidu.

01.06.2024 22:01

ŽENE SANJAJU DA NJIHOV MUŠKARAC OVO ZNA: 7 ključnih stvari vezanih za vrhunsko uživanje dama u intimnim odnosima
Shutterstock

Žene, kao i muškarci, doživljavaju se*sualno uzbuđenje i orgazam na različite načine. Međutim, postoji mnogo zabluda oko ove teme, što često dovodi do nesporazuma i pritiska u vezi. Ovo nerazumevanje može dovesti do frustracija i nesigurnosti u intimnim odnosima. Istraživanja su pokazala da otvorena komunikacija o se*sualnim preferencijama i potrebama značajno poboljšava kvalitet se*sualnog života. Zbog toga je važno da muškarci budu svesni ovih činjenica kako bi mogli bolje da razumeju i zadovolje svoje partnerke. 

Stručnjaci su istakli sedam ključnih činjenica o ženskom vrhuncu koje bi mnoge žene volele da muškarci znaju. Ove informacije mogu pomoći parovima da poboljšaju se*sualno zadovoljstvo i izgrade dublju emocionalnu povezanost. Se*sualno zadovoljstvo je zajednički cilj, a otvorena komunikacija je ključ za njegovo postizanje.

Shuttertsock

7 stvari o ženskom vrhuncu koje morate znati

1. Ne mora svaki orgazam biti praćen zvucima

Nije svaki ženski orgazam isti, niti sve žene reaguju na isti način. Samo zato što žena nije glasna, ne znači da nije uživala. Naprotiv, tihi orgazami mogu biti jednako intenzivni, ako ne i jači, od onih glasnih.

2. Žene ne postižu uvek orgazam na isti način

Svaki dan donosi nešto novo. Najbolje je prepustiti partneru da vas vodi i prilagodi situaciji. Ono što je juče bilo efikasno možda neće biti efikasno danas, pa je važno biti otvoren za eksperimentisanje.

3. Ponekad žene glume orgazam

Postoje situacije kada žena glumi orgazam kako ne bi povredila partnera. Nemogućnost postizanja orgazma je često rezultat stresa, umora ili drugih psiholoških faktora, a ne samog se*sualnog odnosa.

4. Klitorisni i vaginalni orgazam se razlikuju

Vaginalni orgazam je jači i stvara drugačiju vrstu zadovoljstva od klitorisnog. Važno je razumeti da su obe vrste orgazama jednako bitne i da mogu pružiti različite vrste zadovoljstva.

Shutterstock

Žene bolje poznaju svoje telo kako su starije

5. Žensko telo različito reaguje tokom menstrualnog ciklusa

Osetljivost ženskog tela varira tokom menstrualnog ciklusa zbog promene nivoa hormona. Ove promene mogu uticati na način na koji žena doživljava se*sualne stimulanse.

6. Žene starije od 30 godina lakše postižu vaginalni orgazam

Sa godinama, telo žene se menja. Žena od 20 godina drugačije reaguje na psihosomatske stimuluse nego žena od 35 godina. Starije žene često imaju više iskustva i bolje poznaju svoje telo, što može olakšati postizanje vaginalnog orgazma.

7. Osetljivost bradavica je najjača na kraju ciklusa

Povećan nivo hormona na kraju ciklusa čini bradavice osetljivijim. Ovo je samo još jedan primer kako hormoni utiču na žensko telo i se*sualno iskustvo.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)