Sex

OVO SU DANI KADA SU ŽENE NAJRASPOLOŽENIJE ZA INTIMU: Istraživanja pokazuju da im je tada libido na vrhuncu! (FOTO)

Studija pokazala da postoji veza između vođenja ljubavi i dana u nedelji ili mesecu. ​

23.01.2024 20:02

OVO SU DANI KADA SU ŽENE NAJRASPOLOŽENIJE ZA INTIMU: Istraživanja pokazuju da im je tada libido na vrhuncu! (FOTO)
Shutterstock

Mnogi su mislili da su hormoni najodgovorniji u trci za se*sualnom željom kod žena. Međutim, najnovija istraživanja sugerišu da postoji još jedan faktor koji igra značajnu ulogu, a to su dani u nedelji ili mesecu. Uprkos opštem verovanju da su vikendi rezervisani za intimne trenutke, nedavno sprovedeno istraživanje otkriva da su određeni dani u mesecu ključni za ženski libido.

Iako je dobro poznato da hormoni utiču na se*sualni nagon, prethodna istraživanja nisu bila u stanju da ubedljivo povežu hormonske promene sa mesečnim ciklusom. Međutim, studija objavljena 2013. godine u časopisu Hormones and Behavior donosi nove uvide, sugerišući da postoji korelacija između vođenja ljubavi i faza mesečnog ciklusa, a o tome piše i Gardijan.

shutterstock.com

Hormoni igraju značajnu ulogu, ali nisu jedini faktor

Prema istraživanju sprovedenom na velikom uzorku samaca i žena u ozbiljnim vezama, utvrđeno je da žene imaju najjači libido neposredno pre i tokom plodnih dana, posebno veoma brzo nakon završetka menstruacije. Međutim, zanimljivo je primetiti uticaj dana u nedelji na želju za se*som.

Slobodne žene češće biraju ponedeljak i sredu za romantične trenutke, dok su žene u vezama sklonije intimnosti petkom ili subotom. Ovi nalazi ukazuju da spoljni i unutrašnji faktori, uključujući dan u nedelji, imaju značajan uticaj na ženski libido. Dakle, ako želite da maksimalno iskoristite trenutak, možda bi trebalo razmotriti ne samo faze mesečnog ciklusa već i dan u nedelji koji vam najbolje odgovara. 

shutterstock.com

Postoje i određeni dani kada su dame bolje raspoložene

Svaka osoba ima svoje individualne preferencije i granice kada je u pitanju vođenje ljubavi. Ono što jedna žena može smatrati prijatnim i poželjnim, druga žena može doživeti kao neprikladno ili neugodno. Važno je naglasiti da nema univerzalnih pravila koje bi se mogle primeniti na sve žene.

Komunikacija i poštovanje partnera su ključni elementi u se*sualnom odnosu. Pre nego što se uključite u intimne aktivnosti, preporučljivo je razgovarati sa partnerkom o njenim granicama, željama i potrebama. Partneri treba da budu otvoreni jedno prema drugome i zajedno da odluče o tome šta im odgovara i šta žele da čine zajedno.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)