Sex

MUŠKARCI MOGU DA DOŽIVE "SUVI VRHUNAC": Postoje razlozi zbog kojih se to događa (FOTO)

Ukoliko vaš partner nije izbacio semenu tečnost, ali je rekao da je doživeo veliko zadovoljstvo, možda ne laže.

31.12.2023 22:00

MUŠKARCI MOGU DA DOŽIVE "SUVI VRHUNAC": Postoje razlozi zbog kojih se to događa (FOTO)
Shutterstock

Mnogi su uvereni da je lako ustanoviti kad je muškarac doživeo vrhunac prilikom intimnih odnosa – semena tečnost je dokaz da je uživanje imalo spektakularnu završnicu. Ali, ne mora uvek da bude tkao.

Čak i ako eja*lacija izostane, to ne znači da je izostao i vrhunac.

Stručnjak za se*s Isiah Mek Kimi objašnjava sve detalje eja*ulacije i ističe da postoje razlike između vrhunca i spektakularne završnice intimnog odnosa kod muškaraca. Iako se obe stvari često dešavaju u isto vreme, reč je o dvema različitim pojavama.

- Moguće je da muškarac doživi vrhunac bez eja*ulacije. Takođe je moguće da muškarac eja*ulira a da ne postigne vrhunac ili da mu se to desi pre nego što postigne vrhunac – navodi se*solog.

Prema njenim rečima, postoji nekoliko razloga zašto muškarac može da doživi zadovoljstvo bez eja*ulacije.

Shutterstock

Vrhunac kod muškaraca ne mora uvek da bude praćen spektakularnom završnicom

 

Kada muškarci dožive vrhunac bez eja*ulacije, to može da bude posledica aneja*ulacije ili retrogradne eja*ulacije. Takođe se može nazvati „suvi vrhunac“ koji je posledica izostanka stvaranja semene tečnosti, začepljenog kanala semene tečnosti, nuspojava operacije ili zračenja, oštećenja nerava, kao i neželjenih efekata lekova. Takođe, „suvi vrhunac“ može da bude i rezultat niskog nivoa testosterona.

Retrogradna eja*ulacija se dešava kada semena tečnost uđe u bešiku, za razliku od izlaska kroz muški polni organ tokom vrhunca. Ovo se može dogoditi kada se mišić vrata mokraćne bešike ne zategne kako treba, što omogućava semenoj tečnosti da uđe u bešiku.

Postizanje vrhunca bez eja*ulacije takođe je trik koji neki muškarci pokušavaju da nauče kako bi probali da dožive više intimnih zadovoljstava, prenosi Dejli star.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)