Sex

EVO ŠTA ZNAČI KADA MUŠKARAC IMA ZAKRIVLJEN PENIS! Stručnjaci tvrde: Problema nema osim u 5 slučajeva!

Dr Rena Malik je urolog i stručnjak za intimne odnose, a objasnila je sve o jednom od oblika deformiteta koji pogađa čak 13 odsto muškaraca.

02.05.2023 22:01

EVO ŠTA ZNAČI KADA MUŠKARAC IMA ZAKRIVLJEN PENIS! Stručnjaci tvrde: Problema nema osim u 5 slučajeva!
Shutterstock

Kurvatura penisa predstavlja urođenu ili stečenu anomaliju genitalija koja se karakteriše većim ili manjim zakrivljenjem penisa. Urođena zakrivljenost ili kurvatura penisa predstavlja savijanje polnog organa muškarca u odnosu na njegovu osovinu. Pravac savijanja kurvature može biti ventralni - prema dole, dorzalni - prema gore i lateralni - nakrivljen u stranu. Kurvatura je obično vidljiva samo u erekciji, ali se tokom pregleda može osetiti i u opuštenom stanju.

Lekari smatraju da zakrivljenost penisa može da predstavlja funkcionalni, estetski i psihološki problem, koji ponekad se*sualni odnos čini bolnim ili čak nemogućim, pa se u tim slučajevima predlaže operacija. Urođena kurvatura penisa može biti izolovana anomalija bez drugih deformiteta ili može da bude udružena sa nekom drugom anomalijom penisa. Stečena kurvatura se javlja tokom neadekvatnog rasta penisa u pubertetu ili u sklopu Pejronijeve bolesti. Operacijom je moguće da se postigne potpuno prav penis sa dobrim estetskim rezultatom i potpunim očuvanjem erekcije, tako da ni to ne bi trebalo da bude problem.

shutterstock.com

Zakrivljeni penis mnogim muškarcima stvara psihološku nelagodu 

Dr Rena Malik je urolog, karlični hirurg i se*sualni edukator koja često pravi video snimke i objavljuje ih kako bi pomogla svima sa tim ili sličnim problemom.

- Najveći je procenat pravih penisa, čak 87 odsto, dok preostalih 13 odsto ima neki oblik zakrivljenja. Međutim, ni tih 13 odsto ne treba da bude u strahu. Sve dok imaju normalan odnos i uživaju u njemu podjednako kao i njihova partnerka to uopšte nije problem - istakla je ona, a preneo Dejli star.

Retko se dešava da muškarci boluju od Pejronijeve bolesti, iako je moguće.

- Levo ili desno krivljenje penisa je često kod mnogih muškaraca, a češće je levo, ali ako imate značajnije iskrivljenje ili osećate bol ili teškoće tokom se*sa, to može značiti da imate Pejronijevu bolest. Od nje uglavnom obolevaju muškarci stariji od 40 godina, ali se može javiti u bilo koje životno doba - istakla je dr Malik.

Foto: Shutterstock

13 odsto muškaraca ima zakrivljen penis

5 simptoma koji govore da imate Pejronijevu bolest:

  • 1. Postojanje tvrdog grumena u unutrašnjosti penisa
  • 2. Zakrivljenje penisa kada je u erekciji, a obično je zakrivljen nagore
  • 3. Bol u penisu, obično tokom erekcije
  • 4. Penis izgleda kao da je pogrešno oblikovan, poput peščanog sata
  • 5. Gubitak dužine ili debljine penisa

BONUS VIDEO:

Komentari (0)