Sex

UDICA, PLIĆAK, UPRARIVANJE I LJULJANJE: Naučnici tvrde da ove četiri poze garantuju vrhunac za pamćenje, evo šta je potrebno da uradite (FOTO)

U istraživanju je učestvovalo više od 3.000 žena širom sveta, a rezultate mnogi nazivaju revolucionarnim.

20.04.2023 21:57

UDICA, PLIĆAK, UPRARIVANJE I LJULJANJE: Naučnici tvrde da ove četiri poze garantuju vrhunac za pamćenje, evo šta je potrebno da uradite (FOTO)
Shutterstock

Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Indijani sprovedeno je prvo medicinsko istraživanje na temu ženskog zadovoljstva u intimnim odnosima. Cilj je bio da se otkrije koje poze su najuzbudljivije za dame i mogu ih dovesti do orgazma.

U istraživanju je učestvovalo više od 3.000 žena širom sveta, a rezultati, koje mnogi nazivaju revolucionarnim, su objavljeni u medicinskom časopisu " Plos One". Prema ovom istraživanju, postoje četiri poze koje garantuju orgazam i vrhunac za pamćenje kod većine žena, a odnosi se isključivo na vaginalnu penetraciju i se*s.

Drage dame, morate ih isprobati već večeras, a Srećna republika vam otkriva koje su to najbolje poze za orgazam i to sa ženskog i medicinskog stanovišta.

shutterstock.com

Ove četiri poze garantuju orgazam kod većine žena

1. Udica

Na prvom mestu sa neverovatnih 87,5 odsto glasova ispitanih dama glasalo je za pozu poznatu pod imenom udica. Tehnika podrazumeva podizanje i spuštanje ženske karlice tokom intimnog odnosa. Da bi dodatno uzbudili partnera a sebi priuštili još više zadovoljstva povremeno vrtite u krug karlicom, ili što bi naš narod slikovito opisao mešajte kukovima dok je partnerov penis duboko u vagini. 

2. Plićak

Na iznenađenje istraživača ali i muškaraca, mnoge žene su priznale da više vole plitku penetraciju i kad prodiranje nije previše duboko, pa je ova tehnika nazvana plićak. Za ovu pozu je glasalo čak 84 odsto žena koje smatraju da im ovakav način vođenja ljubavi izuzetno uzbudljiv i dovodi do sigurnog orgazma onog trenutka kad partner do kraja penetrira.

3. Ljuljanje

Čak 76 odsto žena je priznalo da siguran orgazam doživljavaju samo kad su one na partneru. Na taj način žena u potpunosti kontroliše penetraciju i smatraju da je lagano ljuljanje mnogi prijatnije od uobičajene penetracije. Ova poza pruža ženama osećaj moći i da su one te koje vode glavnu reč u krevetu što je, priznaćete, vrlo uzbudiljovo za dame. I muškarci vole ovu pozu jer im pruža pogled na grudi partnerke, a ritam mogu da kontrolišu držanjem žene za kukove ili zadnjicu.

4. Uparivanje

Verovali ili ne čak 70 odsto žena voli kad muškarac koristi ruke tokom intimnog odnosa. Na ovaj način on može dodatno da stimuliše klitoris kod žene  posebno u dogi poziciji što će, verujte, svaku ženu potpuno izludeti i dovesti je do orgazma koji će pamtiti. 

pexels.com

Sve poze su vizuleno prikazane uz animaciju i detaljno objašnjenje

Naučni podaci

Kako je objasnio jedna od istraživača u ovoj studiji dr Kristijan fon Hipel razgovarali su sa hiljade žena kako bi saznali šta je to što ih najviše uzbuđuje u intimnim odnosima.

- Kad se sve sabere i oduzme pokazalo se da su ove četiri poze ženama najuzbudljivije i deluju kod većine dama. Nadamo se da će ovo dodatno osnažiti žene da bolje prepoznaju sopstvene potrebe, razgovaraju sa partnerom o onome što žele. Sve poze smo prikazali i vizuelno uz animaciju i potanko objašnjenje kako bi žene mogle da to primene u spavaćoj sobi - rekao je on.

Prema rečima dr Hipela, ovo je prvo istraživanje seksualnih poza i tehnika sa medicinske tačke gledišta. 
Dr Devon Hansel profesor na pomenutom Univerzitetu koji je vodio istraživanje zadovoljan je rezultatima studije.

- Prvi put imamo detaljne naučne podatke kako bismo razumeli različite načine na koje žene doživljavaju zadovoljstvo i orgazam tokom vaginalne penetracije - kazao je on. 

Pixabay.com

Poze je prokomentarisla i Džordžija stručnjak koja pomaže ženama da prevaziđu probleme u krevetu

Šta kaže stručnjak?

Rezultate istraživanja prokomentarisala je i Džordžija, stručnjak za se*k koja se specijalizovala za pomoć ženama koje imaju problem da dožive orgazam.

- Udica, plićak, ljuljanje, uparivanje ... Neću da vas lažem kad sam videla ove nazive mislila sam da da su to termini za pecanje. Možda su imena nova ali tehnike nisu. Kako i većina žena često ću tokom intimnog odnosa pomerati kukove i karlicu, tražiću od pratnera da koristi ruke ili ću se*s začiniti nekom igračkom - rekla je ona.

Kako je objasnila Džordžija, iskusvo i samopouzdanje u se*su dolazi s godinama.
- Dok sam bila mlađa često sam se stidela da kažem partneru šta želim, ili nisam želela da povredim njegova osećanja. Sad taj problem nemam i uvek jasno i glasno kažem šta želim. Mnogi muškarci su zapanjeni kad shvate da sama duboka penetracija i ritmično pomeranje tokom se*sa neće dovesti ženu do orgazma. Dragi muškarci, učite i obrazujte se, ne držite samo naučenih šablona. Ovo isto važi i za žene. Kao i za sve u životu i u intimnim odnosima treba eksperimentisati, učiti, isprobavati... Možda vama prija nešto sasvim drugačije. U spavaćoj sobi je dozvoljeno sve što prija partnerima - poručila je ona. 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)