Sex

ZAŠTO MUŠKARCI NE MOGU DA DOŽIVE VRHUNAC? Potpuno je neverovatno na koji način naučnici pokušavaju da reše taj problem!

Po sredi je matematička formula za koju istraživači tvrde da će imati pozitivan efekat na mnoge pripadnike jačeg pola koji imaju veoma nezgodan problem.

08.04.2023 21:01

ZAŠTO MUŠKARCI NE MOGU DA DOŽIVE VRHUNAC? Potpuno je neverovatno na koji način naučnici pokušavaju da reše taj problem!
shutterstock.com

Oko pet odsto muškaraca ima problem da doživi vrhunac u intimnim odnosima. Razlozi za to mogu biti različiti, a problem nastaje kad žele da začnu dete sa partnerkom.

Britanski naučnici sa Univerziteta u Saseksu pozabavili su se tom problematikom, ali na drugačiji način. Oni razvijaju matematičku jednačinu po kojoj bi, ukoliko je se pridržava, muškarac mogao bez problema da doživi orgazam.

Shutterstock

Oko pet odsto muškaraca ima problem sa dostizanjem vrhunca u intimnim odnosima

Provera u praksi

Iza ovog istraživanja stoje dr Konstantin Bljus i dr Julija Kiričenko sa fakulteta matematičkih i fizičkih nauka univerziteta u Saseksu. Osim što matematički pokušavaju da izračunaju optimalno uzbuđenje muškarca i šta sve na to utuče, oni imaju i praktičan deo istraživanja u koji su uključena tri bračna para.

- Lekari često bez razmišljanja samo prepišu "plave pilule" iako je problematika muškog orgazma mnogo dublja i kompleksnija. U izradi jednačine uzeti su u obzir fizička sprema, kao i stepen mentalnog i fizičkog uzbuđenja kako bismo pomogli muškarcima da dođu do se*sualnog vrhunca. Pokušali smo malo i da se zabavimo i pokažemo kako matematika nije baš tako dosadna kao što mnogi misli i da može da se iskoristi za mnoge stvari u životu u ovom slučaju za zadovoljstvo muškaraca - rekla je za britanske medije dr Kiričenko.

Prema njenim rečima, to bi trebalo da podstakne i lekare da ne prelaze olako preko tog muškog problema već da više razgovaraju sa svojim pacijentima i ponude im neke korisne savete umesto "plave pilule".

Shutterstock

Ova jednačina ne važi za žene i za njihov orgazam

Ne važi za žene

Prilikom izrade jednačine muškog orgazma istraživači su uzeli u obzir nivo mentalnog uzbuđenja pre i tokom seksa, potom su to kombinovali sa fizičkim uzbuđenjem. Posle brojnog sabiranja, oduzimanja, množenja i deljenja došli su do zaključka da je najbolje ne razmišljati previše o svemu tome.

- Ako je muškarac previše mentalno angažovan to može dovesti do anksioznosti, odnosno mogu da preteraju sa "razmišljanjem" tokom se*sa. Veoma je važno da muškarc bude mentalno uključen u ono što se dešava među čaršafima, ali ne previše jer upravo to može biti razlog zašto ne može da svrši. Razmišljajte, ali ne previše - jednoglasno su poručili naučnici.

Matematička jednačina ne može da se primeni na žene zato što su orgazmi kod pripadnica nežnijeg pola mnogo komplikovaniji od muških, a psihičko uzbuđenje žena često je odvojeno od telesnih. 

- Činjenica da žene mogu da imaju više orgazama jedan za drugim ukazuje da nam je za dame potrebna jedna sasvim drugačija jednačina - zaključila je dr Kiričenko.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)