Sex

EVO KOLIKO PROSEČNO TRAJE DOBAR INTIMNI ODNOS: Ne biste verovali u kojoj kategoriji ima najviše ljudi!

Najnovija istraživanja otkrila su neverovatne činjenice o mnogim parovima.

08.11.2022 17:00

EVO KOLIKO PROSEČNO TRAJE DOBAR INTIMNI ODNOS: Ne biste verovali u kojoj kategoriji ima najviše ljudi!
shutterstock.com

Koliko dugo treba da traje seksualni odnos i kada je on nezadovoljavajuć, kada je prosečan, a koji je odličan po vremenu trajanja jesu pitanja koja najviše proganjaju muškarce. Američki istraživač Erik Korti sproveo je istraživanje i na zadovoljstvo mnogih je izračunao sve u vezi sa tom tematikom. Misterija prosečne dužine trajanja dobrog ljubavnog odnosa je tako najzad razrešena.

Korti je na teritoriji Amerike i Kanade istraživao odnose između heteroseksualnih muškaraca i žena i tako došao do rezultata. Takođe, u istraživanjima za svoju novu knjigu je dužinu vratolomija u krevetu ispitivao i dr Heri Fiš, koji je specijalizovan za lečenje muških seksualnih problema. On je otkrio kako čak 43 odsto parova u proseku ne vode ljubav duže od 2 minuta. Ta činjenica je naišla na brojne polemike, ali je mnogim parovima, koji ne nalaze duže od nekoliko minuta za tu vrstu intime, i te kako laknulo.

shutterstock.com

Pitanje dužine trajanja odnosa najviše brine muškarce

- Seks kod 27 odsto ljudi u proseku traje od 3 do 7 minuta, za 18 odsto njih užitak je neprekidan od 7 do 15 minuta, dok tek 12 odsto parova kaže kako im seks, odnosno sama penetracija, traje od 15 minuta do nekoliko sati - objašnjava u knjizi dr Fiš. 

Taj lekar smatra da je tačno da najveći procenat svetske populacije ima seks trajanja svega 2-3 minuta, što se, smatraju mnogi, pokazalo neprihvatljivom i bolnom istinom. Seksi maraton koji traje satima se posreći samo pojedincima koji su izgleda “bogom dani” za igrarije u krevetu.

Takođe, i Erik Korti je u svom istraživanju došao do sličnih rezultata.

- Ispostavilo se i da žene i muškarci žele više predigre, kao i da je poželjno da seks traje od 7 do 13 minuta. Sve ispod 3 minuta smatra se prekratkim i nedovoljnim, a između 3 i 7 minuta je “ok i prihvatljivo”, kažu ispitanici. Bitno je napomenuti da ovde predigra nije uračunata - navodi Korti.

Treća studija koja je sprovedena u Australiji i to na 500 seksualno aktivnih parova, pokazala je da prosečan seks traje 5,4 minuta. Taman negde koliko je i prosečna "podnošljiva" dužina trajanja odnosa. To uglavnom znači da ćete osobu sa kojom ste imali seks duže od 5 i po minuta poželeti da vidite ponovo. Dok se to za ove druge koji su u sferi ispod 5 minuta najverovatnije neće desiti.

shutterstock.com

Parovi najčešće uživaju oko dva do tri minuta u odnosima  

Dr Fiš kao glavne “krivce” za to navodi muškarce, iako se prevremenom ejakulacijom smatra stanje u kojem se seksualno uzbuđenje ne može kontrolisati duže od jednog minuta. Više od 90 odsto žena ne može da doživi orgazam u roku od 2 minuta, pa je u takvom seksu njihovo zadovoljstvo definitivno zakinuto.

- Postoje velike varijacije između parova, pa tako neki zaista vode ljubav i do sat vremena, ali znatno je više onih čije su strastvene seanse kratke. Muškarci koji ne mogu odgoditi orgazam 2 minuta od početka seksa, ali ga ni doživeti nakon 40 minuta vođenja ljubavi, svakako treba da posete doktora jer se takvi problemi mogu ublažiti - odgovara dr Fiš.

Istraživanja dokazuju i da najveći broj parova u proseku vodi ljubav dva puta nedeljno, a posledica kratkog trajanja seksa svakako je i smanjena želja za ljubavnim užitkom.

shutterstock.com

Opuštanje posle ljubavnih čarolija

BONUS VIDEO:

Komentari (1)