Sex

OVAJ DETALJ NA LICU IMAJU MUŠKARCI KOJI NAJVIŠE VARAJU: Novo istraživanje zapanjilo i istraživače, jedna svar odaje ženskaroše!

Istraživanje je ukazalo na to da muškarci određene fizionomije lica varaju više, a evo koji deo lica je ključan.

04.04.2023 21:01

OVAJ DETALJ NA LICU IMAJU MUŠKARCI KOJI NAJVIŠE VARAJU: Novo istraživanje zapanjilo i istraživače, jedna svar odaje ženskaroše!
shutterstock.com

Prevara uništava najveći broj veza, a stručnjaci su se trudili da istraže kakva je to fizionomija lica muškaraca koji najčešće varaju partnerke, pa su došli do iznenađujećih zaključaka. Naime, ispostavilo se da vIše od polovine njih, tačnije 52 odsto pripadnika jačeg pola koji varaju, imaju veliki nos. Osim toga, čak 78 odsto njih tvrdi da zna da žene upravo i privlači njihov veliki nos. S druge strane, tu je i podatak da oni koji imaju manji nos i varaju partnerke jesu u manjini i čine svega 18 odsto.

- Veliki nos sam po sebi nije privlačan, ali ima nešto kod muškaraca koji imaju veliki nos i na to većina žena "pada". Uglavnom žene vole muževne crte lica kod partnera, a veliki nos se oduvek smatrao simbolom muškosti i dobre potencije - smatraju istraživači, a prenosi San.

shutterstock.com

Privlačniji muškarci velikog nosa

Žene, pak, smatraju da izgleda da po njihovom iskustvu podjednako varaju i oni sa većim, kao i sa manjim nosem, ali oni sa većim su neuporedivo duhovitiji od onih sa manjim.

- Duge veze sam imala i sa dečkom koji ima veliki nos i oštre crte lica, kao i sa drugim koji ima manji nos i dečačku lepotu. Naravno da je ovaj drugi izgedao neuporedivo mlađe, iako su bili oboje mojih godina. Međutim, nikada me nije zasmejavao, niti se ponašao kao pravi, odlučan muškarac, a i on me je prevario. Tako da nema pravila. S druge strane, muškarac koji je imao veliki nos je bio veoma duhovit, dominantan i zreo, ali iako me je prevario uvek dajem prednost takvom izgledu pre nego manekenskom. Muškarac nije taj koji treba da bude lep - rekla je jedna žena u komentaru.

Inače, veliki nos je u mnogim kulturama smatran ukrasom muškog lica i bio je veoma cenjen. Od starog Egipta do Evrope 19. veka verovalo se da muškarci sa većim nosem imaju brojne prednosti nad manje "obdarenim" pripadnicima jačeg pola. U prošlosti je smatran odlikom inteligencije i plemenitosti, a nedavna istraživanja pokazala su da, navodno, štiti i od mnogih bolesti. Čak je i Leonardo da Vinči verovao da nos određuje karakter celog lica na njegovim slikama.

A evo kakva još uverenja vladaju o momcima koji imaju veliki nos.

1. Imaju veće mišiće

Prema nekim istraživanjima, muškarci imaju veći nos od žena jer im je potrebno više kiseonika da održe telesne mišiće. Zato, momci, uzmite sav kiseonik sveta ako će to povećati vaš biceps ili stvoriti pločice na trbušnjacima.

2. Mudriji su i moćniji

Šta je zajedničko Edrijanu Brodiju, Eriku Robertsu, Vensanu KaseluMarlonu Brandu? Prema verovanju egipatskih sveštenika, osobe sa velikim nosem važile su za izuzetno inteligentne. Kod antičkih Grka i kasnije Rimljana, takav nos značio je moć i snagu.

3. Imaju više novca

Prema kineskom načinu čitanja lica, osoba sa velikim nosom ima više sreće s novcem. Takođe, muškarci s takvim nosem s godinama mogu očekivati povećanje bogatstva. Ovde nije samo reč o fizionomiji koja povezuje velike noseve sa debelim novčanikom. Stručnjaci u Britaniji istražili su karakteristike najuspešnijih ljudi i došli do idealnog modela lica predodređenim za poslovni uspeh. To su muškarci sa "rimskim nosem", široko postavljenim očima i širokim nozdrvama.

4. Imaju ludu želju za seksom

Iako ne postoji dokaz da osobe sa velikim nosem imaju i veliki polni organ, takav nos je povezan sa muževnošću, živahnim libidom i povećanim brojem testosterona.

5. Neće vam preneti bolest

Ispostavilo se da veliki nos štiti od bakterija, alergija i infekcija. Prema studiji spovedenoj na Univerzitetu Ajova, muškarci većeg nosa su udisali sedam odsto manje zagađenja nego oni sa manjim nosem.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)