Sex

NAJBOLJE POZE ZA DAN ZALJUBLJENIH: Začinite praznik užitkom za pamćenje (FOTO)

Za vođenje ljubavi ne treba vam uputstvo, ali poneka smernica uvek dobro dođe.

08.02.2023 22:01

NAJBOLJE POZE ZA DAN ZALJUBLJENIH: Začinite praznik užitkom za pamćenje (FOTO)
shutterstock.com

Dan zaljubljenih bezmalo kuca na vrata, a ako ste u nedoumici šta da poklonite partneru za ovaj poseban dan, uvek je dobra ideja da mu poklonite nezaboravno seksualno iskustvo. Dobar seks jača intimu, osnažuje vezu, a zaslužan je i za dobro raspoloženje, budući da se oslobađa hormon dobrog raspoloženja. Za vođenje ljubavi ne treba vam uputstvo, ali poneka smernica uvek dobro dođe. Intima je uvek veoma bitna, a puno dodira i intenzivan kontakt očima je samo deo onoga što će produbiti strasti.

Najpopularniji seksualni položaj na svetu je tzv. dogi  ili pseća poza, a to je pokazalo i istraživanje na osnovu onoga što je najviše pretraživano na Guglu. Među 5 najtraženijih seks poza na svetu su i misionarska, kaubojka, obrnuta kaubojka i poza 69.

- Dogi poza je trenutno najpopularniji seksualni položaj na svetu, a taj izraz je u proseku tražen više od 820.000 puta mesečno. Misionarska je pretraživana 600.000 puta, a obrnuta kaubojka ima 480.000 pretraživanja. Kaubojka se, takođe, pokazala vrlo popularnom, taj izraz je pretražen 390.000 puta, a poza 69 tražena je 360.000 puta - objasnili su istraživači.

shutterstock.com

Začinite Dan zaljubljenih

Srećna Republika vam tako prenosi detaljnije svake od ovih poza, kao i koji su položaju dobri za one koji su preterano obdareni, kao i za one koji baš i nisu zadovoljni veličinom muškosti.

Najbolja poza za obdarene: Sa boka

Iako veličina polnog organa u većini slučajeva ne igra bitnu ulogu, vrlo je važno da se oba partnera osećaju prijatno i na kraju dožive vrhunac. Jedna od najboljih poza za vrlo obdarene muškarce je ta kada partner leži na boku, a žena vertikalno od njega sa raširenim nogama, pa njima obuhvata gornji deo tela muškarca. Ova poza, iako je neobična, omogućava ženi da kontroliše svog muškarca, kao i dubinu penetracije.

Najbolja poza za ispodprosečne: Dogi poza i misionarska

Foto: Shutterstock

Misionarska i dalje među najtraženijim pozama

S obzirom da je dokazano da i manji penis može u potpunosti da zadovolji ženu, ono što igra veliku ulogu je tehnika, odnosno pokreti i položaj. Najbolja poza je ona u kojoj muškarac dominira, odnosno u kojoj se nalazi iznad žene. Klasičana dogi poza je zato najbolja. Partner se tu nalazi iza žene i njegova uloga je krajnje dominantna, dok žena leži na rukama savijenim u laktovima i na kolenima. Takođe misionarski položaj u kojem žena drži noge na partnerovim ramenima je poza koje će zadovoljiti svaku ženu.

Najbolja poza za one koji "žure": U krilu

Kako bi doživela orgazam ženi je potrebno više vremena, a ponekad se dogodi da partner to vreme nikako ne može da dočeka. Poza u kojoj muškarac sedi na ivici kreveta s nogama na podu, a žena mu sedi u krilu s nogama oko struka i rukama oko vrata, savršen je odabir za oba partnera. U ovakvoj pozi trenje je vrlo slabo, pa je prevremena ejakulacija najverovatnije odgođena.

Najbolje poze za dame: Kaubojka i obrnuta kaubojka

Pixabay

Dame vole da preuzmu inicijativu

Žena koje vole da diktiraju intenzitet i brzinu odnosa kao i dubinu penetracije najčešće biraju ovu pozu. Zato je poza kaubojke mnogim damama omiljena. Tu se žena nalazi na partneru dok on leži ispod nje. Varijacije ove poze su takođe zanimljive mnogim pripadnicama ženskog pola, a među omiljenima je i poza obrnute kaubojke gde je žena na partneru, ali je leđima okrenuta od njega i gleda u njegove noge, a ne njegovo lice. 

Predigru ne izostavljajte: poza 69

Da bi seks bio kompletan, obavezno se savetuje da uključite predigru. Dodiri i neizostavni oralni seks su uvek poželjni, ali često se dešava da mnogi nemaju vremena za kompletan užitak. Poza 69 je idealna budući da garantuje obostrani užitak i muškarcu i ženi u isto vreme. Oralni seks je uvek interesantan budući da je najbolji način upoznavanja tela vašeg partnera, a idealan je pokazatelj šta vaš partner voli u seksu i kako, tako da je obostrani oral uvek provereno dobra stvar. Dan zaljubljenih je pravi trenutak da odvojite malo više vremena za sebe i svog partnera.

Pixabay

Ne preskačite predigru

BONUS VIDEO:

Komentari (0)