Sex

POZA HELIKOPTER GARANTUJE VRHUNSKO ZADOVOLJSTVO: Isprobajte je ako ste dovoljno hrabri i uživaćete kao nikad! (FOTO)

Ova pozicija zahteva fleksibilnost i snagu muškarca, ali i dozu opreza kako ne bi došlo do povrede.

03.02.2023 22:01

POZA HELIKOPTER GARANTUJE VRHUNSKO ZADOVOLJSTVO: Isprobajte je ako ste dovoljno hrabri i uživaćete kao nikad! (FOTO)
shutterstock.com

Ako ste mislili da sve znate o položajima tokom intimnih odnosa, razmislite još jednom. Helikopter je jedna od poza zahvaljujući kojoj ćete "odleteti" na sedmo nebo.

Kako tvrde stručnjaci, ona garantuje vrhunsko zadovoljstvo i višestruke orgazme. Njena jedina mana je što nije jednostavna i zahteva malo veštine, fleksibilnosti, snage muškarca, ali i uigranosti partnera da bi mogli da je izvedu kako treba. Savetuje se i doza opreza jer može da dovede i do povreda ukoliko niste pažljivi.

Ovaj položaj je dobio ime zato što podseća na helikopter, ali zahteva felksibilnost oba partnera. Međutim, kad savladate pozu nagrada će biti erupcija zadovoljstva. Za početak, žena treba da zauzme položaj na sve četiri, spusti se na laktove i podigne zadnjicu koliko može. Partner dolazi iz suprotnog ugla glavom okrenutom suprotno od partnerke i postavlja se u položaj daske. Penetrira odozgo pri čemu mora da ima stabilan oslonac na rukama.

- Tokom penetracije muškarac izvodi mini sklekove i na taj način se pomera. Dok se ne uvežbate, možete isprobati sve ovo isto, ali u ležećem položaju. Biće zabavno, ali će biti znatno manja šansa da se povredite u toj poziciji - objasnila je ekspert za intimne odnose Tatjana Djačenko. 

Prema njenim rečima, iako ne izgleda da ćete mnogo uživati, ova poza garantuje vrhunsko zadovoljstvo za oba partnera. 

Ona je upozorila da ukoliko niste fleksibilni ili nemate potrebnu snagu, bolje je ne isprobavati tu poziciju kako se ne biste povredili. Preporuka je i da koristite lubrikant koji će omogućiti lakšu penetraciju. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)