Sex

IZABRANA JE UBEDLJIVO OMILJENA POZA U ČITAVOM SVETU: I ne, nije misionarska!

Iako se afiniteti razlikuju od zemlje do zemlje, rezultati istraživanja pokazuju da je jedna poza u poslednjih godinu dana postala posebno popularna širom planete.

27.01.2023 22:05

IZABRANA JE UBEDLJIVO OMILJENA POZA U ČITAVOM SVETU: I ne, nije misionarska!
shutterstock.com

Gužvanje postelje s partnerom osvežava seksualni život i podiže vezu na viši nivo. Iako neki parovi eksperimentišu u krevetu kako bi ostvarili što  veću bliskost s partnerom, drugi guglaju po internetu tražeći šta je najpopularnije i šta bi novo mogli da isprobaju. Kult Bjuti je nedavno analizirao podatke sa Gugl pretraga i došao do zanimljivih rezultata, a među njima je da ljudi širom sveta, kada su u pitanju intimni odnosi i omiljene poze, najčešće guglaju "dogi stajl". Zato je ta poza ušla u top četiri popularnih. Ostale su misionarska poza, obrnuta kaubojka i poza 69.

Pokazalo se da je pretraga za dogi pozu u poslednjih godinu dana dostigla cifru od 820.000. Pojam misionarske poze pretraživalo je u proseku 600.000 ljudi, dok je obrnutu kaubojku tražilo njih 480.000.

shutterstock.com

Dogi stajl se pokazao najpopularnijim u svetu, sudeći po pretragama na internetu

Da parovi eksperimentišu i da su i dalje verni nekim klasičnim položajima u krevetu, pokazuje i podatak da klasičnu kaubojku i dalje mnogi vole. Ona je na Guglu u proseku bila pretraživana 390.000 puta. Sličan broj pretraga ostvarila je i poznata 69 seksi poza. 

Dogi stajl ili "pseći stil", kako je istraživanje pokazalo, posebno je popularna poza u zemljama poput Kanade, Singapura, Grčke i Južne Afrike. 

Pixabay.com

Kaubojka je na drugom mestu po popularnosti na pretragama na Guglu

Što se tiče drugih zemalja, Britanija, Irska i Norveška i Argentina su "ljubitelji" "obrnute kaubojke", dok je misionarska poza popularna u zemljama Beneluksa, tačnije u Holandiji, dok Nemci u seksu, takođe, najviše naginju "dogi stilu". 

Kada su u pitanju Španija, Brazil i Turska, stanovništvo tih zemalja bez premca i dalje biraju više klasičnu kaubojku dok su Danci, Belgijanci i Poljaci možda najotovreniji od svih, te kao svoju omiljenu seksualnu poziciju ističu 69. 

pexels.com

Misionarska poza je i dalje omiljena u mnogim zemljama

Portparol Kult Bjutija je rekao da je seks najintimniji i najposebniji čin među parovima i kada partneri pronađu omiljenu pozu u krevetu to je svakako posebno iskustvo, prenosi Dejlistar.

- Sjajno je videti toliki niz seksualnih pozicija omiljenih širom sveta - naveo je on.

Iako mnogi parovi svoj seksualni život svode na jednu ili eventulno dve pozicije, ima i onih koji na taj poseban čin gledaju drugačije, pa ga rado "začinjavaju" novim otkrićima i pozama, koje ih ispunjavaju u seksualnom smislu i upotpunjuju njihovo iskustvo i vezu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)