Sex

PRAVILO ŠEST MINUTA PROMENIĆE VAM ŽIVOT U KREVETU: Otkriveno je šta svima može da zavrti pamet čak i nakon godina krize u vezi!

Kanadski istraživači tvrde da imaju "recept" za strastvene intimne odnose i za parove čija je veza posle mnogo godina zapala u monotoniju.

bySrećna republika

02.12.2022 22:01

PRAVILO ŠEST MINUTA PROMENIĆE VAM ŽIVOT U KREVETU: Otkriveno je šta svima može da zavrti pamet čak i nakon godina krize u vezi!
shutterstock.com

Novopečeni parovi ne mogu da skinu pogled jedno s drugog i stalno se trude da jedno drugo usreće. Svakodnevno imaju leptiriće u stomaku, a zajedničko vreme smatraju neprocenjivim. Neki se toliko zaljube da vide samo ono najbolje u svom partneru, dok pojedini kroz svoje partnerstvo rastu kao osobe. Jedna od najvažnijih stvari na početku veze svakako jeste dobar seks. Strastvene aktivnosti su u prvim danima veze toliko dobre da je svaki dodir uzbudljiv, a za intimno uživanje novopečeni parovi uvek nađu vremena. Nakon napornog dana seks je odmor, a ne dodatna obaveza, a "boli me glava" je rečenica koja novim ljubavnicima sigurno neće pasti napamet, piše Medium, a prenosi Večernji. 

Međutim, sve što je lepo kratko traje, barem što se tiče intimnih odnosa. Naime, kad se zaljubljenost pretvori u ljubav i kad dođe do nastanka malo "dubljih" osećanja, seks pada na listi prioriteta, a ljubav počinje da se konzumira kroz razgovore, podršku i poverenje. To za dugogodišnje partnere može da predstavlja problem, a nedostatak seksa može čak da rezultira i nepopravljivim problemima, pa ponekad i prekidom odnosa.

Ako vam je nakon godina odnosa ponestalo strasti i inspiracije, a svesni ste da je seks temeljni deo ljubavnog odnosa, postoji rešenje koje je veoma jednostavno izvodljivo, naučno dokazano i radi u službi obostranog zadovoljstva.

shutterstock.com

Posle dužeg vremena u svakoj vezi može da nastupi period "hlađenja" kada su u pitanju intimni odnosi

Seks omogućava fizičku i psihičku povezanost partnera, pa treba intervenisati ako primetite da ste ga zanemarili. Stručnjaci tvrde da to možete učiniti pomoću pravila šest minuta, koje bi moglo da spase vaš seksualni život.

- Ne samo da ga sačuvaž, nego i da ga podigne na viši nivo i učvrsti ga - naveli su istraživači iz Saveta za informacije i seksualno obrazovanje Kanade koji pravilo šest minuta navode kao najbolji, a istovremeno najjednostavniji način popravljanja seksualnog života.

Ono uključuje predigru koja traje šest minuta, bilo da vi pružate zadovoljstvo partneru, ili on vama.

- Predigra od šest minuta je ključ dobrog seksa - navodi se u rezultatima studije koja je sprovedena na 1.500 Kanađana i koji su potvrdili da im je potrebno upravo toliko vremena da se opuste i uživaju u seksu.

shutterstock.com

Predigra je, tvrdi se u novoj studiji, osnova svakog dobrog seksualnog odnosa 

Čak 61 odsto žena je potvrdilo da im je potrebno barem šest minuta predigre da bi uopšte mogle da dožive orgazam, a 55 odsto muškaraca je potvrdilo da im je seks bio mnogo bolji ako su im partnerke pre seksa ponudile šest minuta dodatne pažnje.

Isto važi i za aktivnosti posle seksa. Zadovoljno su se osećale one žene koje su muškarci mazili barem šest minuta nakon odnosa.

- Ako ste upali u rutinu, sada znate jednostavno i brzo rešenje koje bi moglo da unapredi vaš seksualni život, a možda ga čak i vrati u zlatno doba početaka vaše veze - zaključuje se u istraživanju. 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)